Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Együttműködés a döntő

Együttműködés a döntő Kovászna megye

Az egészségügy csak akkor tudja hatékonyan ellátni feladatát, ha együttműködés van három pillére: a kórházi ellátás, a járóbeteg-gondozás és a családorvosi hálózat között – hangoztatta pénteki sajtóértekezletén Tamás Sándor. A megyei tanács elnöke három olyan tanácsosjelöltet mutatott be, akiknek az egészségügy a szakterülete.

Hirdetés
Hirdetés

Tamás Sándor emlékeztetett: Cseke Attila minisztersége alatt, tíz éve vették át a megyei kórházat, ami egy „építőtelep volt”. Azóta rengeteg pénzt fektettek az épület javításába, a felszerelés korszerűsítésébe, és több mint száz orvost „csábítottak” Sepsiszentgyörgyre. 53 esetben nyújtottak támogatást családorvosi rendelő felújítására, tízszeresére növelték a szociális gondozó szervezeteknek nyújtott támogatást. Dr. Tarczali Mária, a kézdivásárhelyi kórház gyermekgyógyász főorvosa azt mondta: legfontosabb célkitűzése az integrált, emelt színvonalú, betegközpontú betegellátás megteremtése. Ki kell terjeszteni a szűrőprogramokat, népszerűsíteni kell az egészséges táplálkozást, pontra kell tenni az idősotthonok működését – sorolta.

Dr. Para János, illyefalvi háziorvos, a Kovászna megyei orvosi kamara elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a megye 220 ezer lakosából csak 174 ezernek van egészségbiztosítása. Rámutatott: az egészségügyi ellátás csapatmunka, mert ha nincs megfelelő kommunikáció a háziorvos, a járóbeteg-gondozás és a kórház között, akkor a beteget „csak küldözgetjük egyik helyről a másikra”. Figyelmeztetett: a megye 103 háziorvosából 28 orvos 65 év fölött van – okvetlen meg kell oldani az utánpótlás kérdését.
Fejér Zsolt, a kézdivásárhelyi kórház főasszisztense a különleges igényű betegek kezelésében szerzett tapasztalatával szeretné segíteni a megyei tanács munkáját. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. szeptember 21., 13:17
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Különleges igényű betegek- ütik/verik, nyugtatozzak szerencsétleneket emberek ez az ember egy szadista tahó. Egy tökéletesen bunkó alak de lojális és az alkalomra szemüveget is tett ez kell nekünk vagyis Tas nak , hogy azt csinálhasson az egészségüggyel is mit akar. Ez képviseli a kórházakat röhej.

 • User
  Dátum: 2020. szeptember 22., 7:58
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Tisztelt Tamas Sandor fogalma nincs mi tortenik Kezdivasarhelyen az egeszseguggyel.Mikor vart orakig egy rendelo varotermebe vagy olyan szerencses,hogy egybol beszollitottak?Feltudja merni mit jelent egy nyugdijbol kifizetendo konzultacio egy magan rendeloben?Az on helyeben nem mutogatnam ott is magam,vagy ha igen akkor tennek is valamit annak erdekeben hogy barcsak szep szoval is lassak el a betegeket meg ha sem kezelest sem etelt nem adnak a benntfekvoknek.