Hirdetés
Hirdetés

Egyre kevesebb a fiatal

Egyre kevesebb a fiatal Kovászna megye

Pénteken, december 16-án tartották Baróton a Baróti Szabó Dávid Líceum XII.-es, végzős diákjainak nagykorúsítási ünnepségét.

Hirdetés
Hirdetés

A helyi kultúrotthonban ezúttal mintha jobban fértek volna az ifjakat köszönteni akaró rokonok, hozzátartozók. Ami nem csoda, hiszen a felnőttkort elérő ifjak száma is meglehetősen megcsappant Erdővidéken: míg ezelőtt tíz évvel még körülbelül 130-an, most már csak alig hatvanan álltak a színpadon, hogy feltűzzék mellükre a maturandusszalagot.

Az ifjakat többen is ünnepi szavakkal köszöntötték, ám feltűnő volt, hogy a líceum igazgatója mellett nem a város polgármestere, hanem Nagyajta elöljárója, Bihari Edömér szólt hozzájuk.

Derzsi-Ráduly Kázmér igazgató azt mondta nekik, bár lassan eljön számukra az iskolától való búcsú ideje, oda mindig szeretettel várják vissza őket, ne feledjék iskolájuk, tanáraik intelmeit. Bihari Edömér is a szülőföldön szerzett örökség fontosságára figyelmeztetett, amit majd a maguk módján „adjanak lehetőség szerint tovább” – mondta a fiataloknak, akik dalokkal, versekkel tették szebbé az ünnepélyes estet. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások