Felhívás!

Egymillió gondolat és csillag a nélkülözőkért

Mint ismeretes, a Caritas minden év októberében megszervezi az Egymillió csillag szolidaritási akciót. Idén lesz a tizedik éve, hogy mécsesekkel világítunk meg egy-egy közteret, ahol minden egyes meggyújtott gyertya jelképes sorsvállalás a nélkülözőkkel. Október 11-én, pénteken késő délután ismét felragyognak az együttérzés lángjai Erdély tizenegy településén.

Kovászna megyében Sepsiszentgyörgy főterén, Bereckben pedig a katolikus templom előtti téren lehet csatlakozni a megmozduláshoz.

Az esemény lehetőséget nyújt mindenki számára, hogy egy-egy gyertya meggyújtásával és pénzbeli adományával láthatóan is kifejezze: minden nehézség ellenére fontos számunkra a közösségünk, és érdekel bennünket a nélkülözők sorsa. Idén a felajánlott adományokat helyi szinten fogja felhasználni a szervezet a gondozásában lévők számára.

Ugyanakkor Sepsiszentgyörgyön ezt megelőzően közös gondolkodásra és játékra hívja a középiskolásokat és szüleiket a Gyulafehérvári Caritas. A szervezet munkatársai a hét elején olyan társasjátékot tartalmazó csomagot osztottak szét a diákok között, amelyik egészen péntekig, a hét minden napjára tartogat egy-egy feladatot. A megoldásokat, a meggyújtani kívánt mécsesekkel együtt péntek délután lehet „benyújtani” a szolidaritási akció ideje alatt a főtéren. A feladatok a szervezet Facebook-oldalán (www.facebook.com/CaritasHaromszek) is követhetők és megoldhatók.

A tavaly több mint 3600-an jöttek el az eseményre, a helyszínen elhelyezett perselyekben 32.626 lej gyűlt össze, és ezekből az adományokból körülbelül 600 nehéz sorban élő család és egyedül élő idős személy részére készültek élelmiszercsomagok, így téve szebbé a karácsonyi ünnepeket.

Mutassuk meg, hogy nem vagyunk közömbösek a nehezebb sorsú embertársaink iránt! Együtt idén is segíthetünk. Kérjük, hogy október 11-én, pénteken este 6 és 8 óra között csatlakozz hozzánk!

(Caritas-felhívás)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.