Felhívás!

Egy sepsiszentgyörgyi házaspár fertőződött meg a koronavírussal

Egy sepsiszentgyörgyi házaspár fertőződött meg a koronavírussal Kovászna megye

Két koronavírusos beteget azonosítottak csütörtökön Kovászna megyében. A COVID-19 vírust egy sepsiszentgyörgyi házaspárnál mutatták ki, akik a napokban tértek haza Franciaországból – közölte a prefektúra.

Cikkünk frissült!

A 30 éves nő és a 32 éves férfi kedd, március 17. óta házi elkülönítésben volt.

A házaspártól a csütörtöki nap folyamán ismét biológiai mintát vettek, újbóli vizsgálat céljából.

A két páciens egészségügyi állapota jó.

A hírt Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere is megerősítette a Facebook-on, azt kérve a városlakóktól, hogy szigorúan tartsák be a hatóságok előírásait, és ha tehetik, maradjanak otthon.

A koronavírus-járvány kezdete óta Kovászna megyében 6 megbetegedést regisztráltak, 20 személy intézményes karanténban, 927 pedig otthoni elkülönítésben van.

A prefektúra közleménye szerint az intézményes karanténban vagy házi elkülönítésben levő személyek közül senki nem mutatja a betegség tüneteit, állapotuk jó.

A rendőrség és a csendőrség munkatársai ellenőrzik, hogy az elkülönített személyek betartják-e a közegészségügyi hatóság utasításait.

Két személy esetében lejárt a 14 napos elkülönítés, és mivel jó volt az egészségügyi állapotuk, elhagyhatták a karantént.

277-re nőtt a koronavírussal fertőzött személyek száma az országban

Románia területén 277 személynél mutatták ki eddig a koronavírus jelenlétét. A 277 személy közül 25-öt gyógyultnak nyilvánítottak és kiengedtek a kórházból (16-ot Temesváron, nyolcat Bukarestben és egyet Iaşi-ban).

A legutóbbi jelentés óta 17 esetet jegyeztek: ezek közül négyet Suceava megyében, hármat Bukarestben, kettőt-kettőt Kolozs, Beszterce-Naszód és Kovászna megyében, és egyet-egyet Iaşi, Dolj, Ilfov és Konstanca megyében. Az új fertőzöttek 19 és 67 év közöttiek.

A betegek egészségi állapota általában véve jó. Jelenleg 6 páciens fekszik az intenzív osztályon, egyikük állapota súlyos, őt a craiovai kórházban ápolják és más betegségekben is szenved – mutat rá a GCS.

Jelenleg 3822 személy van intézményes karanténban Romániában, további 33.709-et pedig lakhelyükön különítettek el.

Eddig 4973 koronavírustesztet végeztek el az országban, amelyek közül 4696 negatív lett. A mintákat a bukaresti, a kolozsvári, a temesvári, a craiovai, a iaşi-i és a konstancai központokban vizsgálták meg.

Az elmúlt 24 órában 5427 hívás futott be az információs zöld számra, illetve 1482 az 112-es segélyhívószámra.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport felhívja a lakosság figyelmét, hogy csak a hivatalos forrásokból származó információkat vegyék figyelembe, és információkért hívják a 0800 800 358-as számot. A határokon kívül élő román állampolgárok pedig a +4021.320.20.20 számot hívhatják minden hálózatról, normál tarifával, tájékozódás céljából.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások