Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Egy lépéssel közelebb a Zabolát és Barátost összekötő út felújítása

Egy lépéssel közelebb a Zabolát és Barátost összekötő út felújítása Kovászna megye

Tíz kilométeres megyei útszakasz korszerűsítésére pályázott Kovászna Megye Tanácsa az Anghel Saligny fejlesztési kormányprogram keretében. Az orbaiszéki településeket összekötő 121G jelzésű megyei útszakasz teljes modernizálásának folyamatában a következő lépés a finanszírozási szerződés aláírása lesz.

Hirdetés
Hirdetés

A szóban forgó szakaszt 2021-ben nyilvánították megyei úttá (DJ 121G), és már ekkor megfogalmazódott, hogy a Barátost és Zabolát összekötő részt, tehát a Szörcsén, Orbaiteleken és Székelytamásfalván áthaladó utat teljeskörű felújításra fogják előkészíteni. A beruházás terveit még 2023 nyarán hagyták jóvá a megyei önkormányzat képviselői, ekkor a beruházás összértéke 50,8 millió lejre rúgott adómentesen.

Ez azóta némileg csökkent, a határozaton a keddi ülés alkalmával módosítottak a megyei önkormányzat képviselőinek jóváhagyásával: ennek megfelelően 50,4 millióra csökkent az érték. Nem mellékesen az Anghel Saligny program keretein belül a megyei tanács 65,6 millió lej támogatásra jogosult.

A korszerűsítés során hét kilométer útszakaszon fognak doglozni a 13E jelzésű országút és Szörcse között, valamint további három kilométeren Székelytamásfalva és a zabolai vasút között. A Barátost és Zabolát összekötő út kifejezetten rossz állapotba került az évek során, emiatt a megyei önkormányzat tavaly részlegesen javított a Tamásfalva és Zabola közti szakaszon, valamint a Szörcsén belüli tönkrement részeken, a teljeskörű újjáépítés azonban csak ezután következik. A finanszírozás elindításához szükséges dokumentumok előkészítése folyamatban van. 

Fotó: Kovászna Megye Tanácsa

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük