Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ég az első adventi gyertya

Ég az első adventi gyertya Kovászna megye

A Gábor Áron téren felállított adventi koszorú első gyertyájának meggyújtásával kezdődött szombaton a kézdivásárhelyi ünnepvárás, a katolikus és a református egyház képviselői hívták fel a figyelmet az adventi időszak fontosságára. Kovásznán a Csoma-szobor előtt, Baróton a Diákdombon gyújtották meg az adventi koszorú első gyertyáját.

Hirdetés
Hirdetés

A kantai Szentháromság templom kórusa, a Benedek Elek Óvoda, a 2-es számú óvoda, a Petőfi Sándor Általános Iskola és a Református Kollégium közreműködésével zajló eseménynek az előző évekhez hasonlóan kimondottan egyházi jellege volt. A Gábor Áron téren összegyűlt több száz résztvevőt elsőként Farkas Alajos, a Kantai Római Katolikus Szentháromság Plébánia segédlelkésze köszöntötte, aki a koszorú megáldása után Márton Áron püspök egyik adventi beszédéből idézett. Mint mondta, napjainkban megfeledkezünk az ünnepvárás valódi lényegéről, a vásárlási láz, a felszínes dolgok hajszolása miatt nem figyelünk embertársainkra. Ruszka Sándor református lelkipásztor szintén a lelki megtisztulásra hívta fel a figyelmet. Úgy fogalmazott, a meggyújtott adventi gyertya bennünk, lelkünkben kell égjen. „A fény Jézus Krisztust jelképezi, aki létével világosságot áraszt”, fogalmazott a lelkipásztor.

A Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete meleg teát kínált a jelenlévőknek. Az adventi koszorú második gyertyáját december 8-án, szombaton 18 órától gyújtják meg a Gábor Áron téren.

Hirdetés
Hirdetés

Gyertyagyújtás Kovásznán

Vasárnap Kovásznán a helyi önkormányzat, valamint a Városi Művelődési Ház szervezésében a művelődési ház előtti téren, a Csoma-szobor előtt meggyújtották az első adventi gyertyát. A rendezvényen igét hirdetett Barti Ferenc-Róbert segédlelkész, beszédet mondott Czilli Balázs művelődési igazgató, majd fellépett a Boldog Apor Vilmos Gyermekvédelmi Központ kórusa. A meghitt ünnepség keretében meleg teát meg kalácsot szolgált fel az RMDSZ Kovászna városi Nőszervezete.

 

Advent első gyertyája Baróton

Vasárnap este népes érdeklődő közönség jelenlétében gyújtották meg a baróti Diákdombon a város adventi koszorújának első gyertyáját. Az ünnepi alkalomra összegyűlteket Lázár-Kiss Barna András polgármester köszöntötte (KÉPÜNKÖN), majd Győrfi Tóbiás, a baróti baptista gyülekezet lelkipásztora olvasott fel bibliai igét, miközben a gyülekezet kórusa énekekkel, mások szavalatokkal üdvözölték a 2018-as év adventi időszakát.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük