Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

diMANSIONS hétvégén

diMANSIONS hétvégén Kovászna megye

Az oltszemi Mikó-kastély ad teret a hét végén a környék egyik legnagyobb fesztiváljának. A diMANSIONS névre keresztelt esemény a sztárfellépők mellett több más dimenzióban is újításokat vezet be a kúriák földjén (a dimensions dimenziókat jelent angolul, de a mansions kúriákat).

Háromszék új fesztiválja az elmúlt évtizedek leghíresebb előadóinak zenéjét kínálja a közönségnek. A szervezők nosztalgikus hangulattal és pörgő bulikkal telített, három napon és három éjszakán át tartó élményt ígérnek, olyan fellépőkkel, mint a Modern Talking és Dr. Alban, vagy – hogy a magyarokat említsük –, itt lesz a fennállásának idén negyvenedik évfordulóját ünneplő Karthágó zenekar és a Reckless Roses is.

A rendezvényen széles étel- és italkínálat, kialakított parkoló várja majd a fesztiválozókat. A mostanában igencsak csapadékosra fordult időjárás miatt aggódóknak jó hír, hogy felállítanak egy errefelé még soha nem látott, akár tízezer személy befogadására alkalmas sátrat is.

– Szükség van egy ilyen léptékű fesztiválra, hisz a környéken talán mi vagyunk az egyetlenek, ahol nincsen ilyen típusú szabadtéri rendezvény. Attól függetlenül, hogy a diMANSIONS elsősorban a székelyföldi és környéki közönségnek szól, hiszek abban, hogy mind a meghívott zenei előadóknak, mind a változatos programoknak köszönhetően, az egész országból érkeznek majd érdeklődők, vagy akár külföldről is. Szeretnénk elérni, hogy néhány éven belül Románia legjelentősebb fesztiváljai közé sorolják a diMANSIONS-t – nyilatkozta Daniel Sánta, a szervezők képviselője.

Hirdetés
Hirdetés

Ami a tényleges programot illeti: pénteken fellép Thomas Anders & Modern Talking Band, a Hermes House Band, Lou Bega és Mirabela Dauer, szombaton, június 15-én az Inner Circle, Dr. Alban, Tania Evans, a Turbo B ex SNAP! és a Bosquito koncertezik. A fesztivál zárónapján The Dire Straits Experience, a Massaoke és a Compact B szórakoztatja majd a fesztiválozókat. Ugyanezen a napon, június 16-án lép fel az anyaországi Karthágó és Reckless Roses, mely a Guns ‘N’ Roses teljes koncertrepertoárjával és a tagok élethű másaival repíti vissza a közönséget a ’90-es évekbe.

A rendezvény ideje alatt – a könnyebb ki- és hazajutás érdekében – folyamatos buszjáratokat biztosítanak – az esti koncertek után is – a Brassó—Sepsiszentgyörgy–Csíkszereda útvonalon.

Koncerteken kívül más „dimenziók is várják a fesztiválozókat a változatos program- és tevékenységtípusoknak kialakított, képzeletbeli „kúriák” segítségével. A The Disco Mansion a főszínpad. A The Dialogue Mansion a beszélgetések, konferenciák és építő viták, valamint kulturális és művészeti események helyszíne. A The Digital Mansion a fiatal nemzedék találkozóhelye, illetve a digitális művészet és az elektronikus zene otthona, míg a The Dining Mansion az „etető”, ahol az ország legnépszerűbb retró- és büfékocsis ételkülönlegességeit lehet majd megtalálni. Belépők online vásárolhatók a iaBilet, az Entertix és a Myticket oldalakon keresztül, illetve személyesen a megyei turisztikai irodában.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások