Hirdetés
Hirdetés

Díjazták az év vállalkozóit

Díjazták az év vállalkozóit Kovászna megye

Három fiatal vállalkozó és három fiatal kiemelkedő teljesítményét ismerték el ünnepélyes keretek között a Junior Business Club 13. évzáró ünnepségén Sepsiszentgyörgyön, a Zamat vendéglőben.

Hirdetés
Hirdetés

A 2022-es Kovászna Megye Fiatal Vállalkozója díjat Mihály Andor, a Malcone Rope Kft. tulajdonosa kapta, az Év Női Fiatal Vállalkozója díjat idén a Physioart Kft. tulajdonosainak, Magyarosi Orsolyának és Szabó Kingának ítélték oda, az Év Fiatal Vezetője Olasz-Nagy András, az Olas-Service Kft. képviselője lett, míg az Év Fiatal Felfedezettje díjon Gödri-Mártis Huba és Vizi Attila, a TEDx Sepsiszentgyörgy szervezői osztozhattak.

A december 3-án megszervezett 13. évzáró ünnepségen Karácsony Zsolt, a JBC elnöke köszöntötte a hatvanfős vendégsereget. A gálaesten részt vettek az országos patronátus képviselői, a Kovászna megyei gazdasági intézmények vezetői, cégvezetők, fiatalok és fiatal vállalkozók.
A köszöntőbeszéd fő üzenete a közösségépítés fontossága volt, hisz erre épül az ifjúsági–gazdasági egyesület. A 13. éve működő egyesületnek ma már meghatározó kapcsolatrendszere van a gazdasági élet szereplőivel, akik szintén tudásukkal, tapasztalatukkal és üzleti lehetőségeikkel támogatják a fiatal vállalkozókat. A köszöntőbeszéd után a meghívott vendégek közül többen is felszólaltak, és a JBC hiánypótló munkásságát méltatták. A 2022-es évet értékelve elhangzott, rengeteg kihívás van a folyamatosan változó gazdasági életben, és idén is több lehetőséget és támogatást kínáltak fel az érdeklődő fiataloknak. Ezenkívül számos kapcsolatépítő eseményt szerveztek, valamint több esemény partnereként népszerűsítették a vállalkozói kultúrát.

Az idei JBC díjasok bemutatása sem maradt el. Az Év Fiatal Vállalkozója, Mihály Andor 2021 elején indította a céget. A Malcone Rope Kft. fő profilja az ipari alpinizmus, több típusú magaslati munkálatot vállalnak a favágástól a festésig és mosásig, de cementgyárak kéményeiben is otthonosan mozognak. Ország szinten nagyon sok helyen megjárták magukat, az idén már külföldi projektet is vállaltak, eddigi legnagyobb munkálatuk pedig az újonnan épített Sepsi OSK stadion hangrendszerének és székrendszerének beszerelése volt.

A női vállalkozói díj tulajdonosai, Magyarosi Orsolya és Szabó Kinga fiatal koruk ellenére sikerült női vezetőkként elfogadtatniuk magukat. A Physioart Kft. tulajdonosai és szakemberei sepsiszentgyörgyi munkaponttal építik a rehabilitációs központot. Az elmúlt évek gyakorlati tapasztalatainak köszönhetően, illetve a tanulási folyamatok eredményeként sikerült kidolgozni egy jól működő és elégedett ügyfelekkel rendelkező vállalkozást.

Az Év Fiatal Vezetője díjat a JBC vezetősége Olasz-Nagy Andrásnak, az Olas-Service Kft. képviselőjének ítélte oda. A díj célja azon fiatal vezetők elismerése, akik 35 éves korukig eredményeket értek el vezetőként. A fiatalember munkássága által az autószerelői szakmát népszerűsíti, valamint helyi és külföldi fiataloknak segít, hogy elsajátítsák a szakma fortélyait.

Az Év Felfedezettje díjat Gödri-Mártis Huba és Vizi Attila sepsiszentgyörgyi végzős diákok érdemelték ki a TEDx (technológia, szórakoztatás, dizájn) konferencia szervezéséért, amelynek ötletgazdái és kivitelezői voltak a Turulmadár Ifjúsági Iroda koordinálásában.

Az egyesület vezetősége megköszönt a JBC önkéntesek, partnerek és támogatók munkásságát, majd azzal az ígérettel búcsúzott, hogy lendülettel és lelkesedéssel vágnak neki a következő évnek, és a legjobb tudásukkal és tapasztalatukkal igyekeznek támogatni a vállalkozó szellemű fiatalokat és fiatal vállalkozókat.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük