Felhívás!

Csomakőrös célkeresztben

A csütörtökön megtartott rendkívüli tanácsülésen a kovásznai önkormányzat képviselő-testülete költségvetés-kiegészítést fogadott el. A büdzsébe befoglalt összegből a csomakőrösi iskola felújítására, a városi kórház javítására, a tanügy támogatására és a műjégpálya megjavítására különítettek el pénzt.

Az ülésen 1 millió 155 ezer lejjel egészítették ki a helyi költségvetést, aminek tételeit többek között a magánszemélyek területi adójából származó jövedelem, az áfa-visszaosztásból érkező bevétel, más illetékek, a megyei tanácstól kapott támogatás és a Közüze­mek Rt.-től bérleti díj és profit címen beutalt összegek, illetve a városnapok alkalmából a területbérlésből, szponzorálásból begyült összegek képezték.
A fent nevezett összegből az önkormányzat pénzt fordít a műjégpályán levő jégfelületet biztosító csövezet cseréjére. Anyagi támogatást hagytak jóvá a tanügy részére, beleértve a délutáni oktatás társfinanszírozását is. Támogatják a csomakőrösi művelődési ház javítását, amelynek munkálatához hozzájárul Kovászna Megye Tanácsa is, ennek érdekében az önkormányzat pályázatot nyújtott be a megyei tanácshoz.

25 ezer lejt hagytak jóvá a városi kórház épületének részleges felújítására, melyet szintén a megyei tanáccsal közösen finanszíroznak. Több mint 100 ezer lejt hagytak jóvá a csomakőrösi elemi iskolának és óvodának otthont adó épület felújítására. A társfinanszírozást a megyei tanácsnál kiírt falusi környezetben levő iskolák felújítását célzó pályázaton szerezték be, az-az a helyi önrész mellett, szintén több mint 100 lejjel járul hozzá a megye is a munkálathoz, mely többek között magába foglalja a padló, a belső nyílászárók és az elektromos vezetékek cseréjét.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.