Hirdetés
Hirdetés

Csernátonban bírságoltak a fogyasztóvédők

Csernátonban bírságoltak a fogyasztóvédők Kovászna megye

Az elmúlt napokban egy csernátoni boltban bírságolt a Kovászna Megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal – olvasható a hatóság Facebook-oldalán.

Hirdetés
Hirdetés

A háromszéki fogyasztóvédők egy csernátoni élelmiszerboltban tartott ellenőrzés során több szabálytalanságot észleltek. Egyebek mellett lejárt szavatosságú, illetve nem megfelelő módon tárolt élelmiszert kínáltak eladásra, olyan terméket is forgalmaztak, amelyek a bennük található színezékek miatt ártalmasak lehetnek a gyerekek számára, továbbá a termékekről hiányzott a fogyasztói ár, némelyikről pedig az információk román nyelvű fordítása.

A fogyasztóvédelmi hivatal illetékesei 5000 lejes pénzbírság mellett az élelmiszerek árusításának felfüggesztését is elrendelték az egységben az észlelt szabálytalanságok orvoslásáig.

Az említettek mellett a polcokon Csíkszentsimonban előállított Zokni Ízű Csíki Csipszet is találtak, „mely nem az élelmiszerekre jellemző tulajdonság”, ezért a Hargita Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség figyelmébe ajánlották, hogy az ügyben az érvényben levő törvényeknek megfelelően járjanak el– áll a háromszéki hivatal közösségi oldalán megosztott közleményben.

 

Fotók: Facebook / Protectia Consumatorilor Covasna

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2023. április 12., 12:26
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Az Emagot és társait büntették már? Ugye nem. Pedig a legtöbb termékről nincs se román se magyar használati útmutató! A kicsiket és a termelőket kell szívatni, vagyis a multik konkurenciáját! Ezért lehet olyan igazgatója, mint Diaconu… Mert a célnak megfelel!

  • User
   Dátum: 2023. április 12., 16:42
   ÉRTÉKELÉS: 4

   Szél zugatlan nem indul, hitványság ami végbe megy Csernátonba… szégyellje magát a konkurencia… örvendünk, hogy újból ki nyított az üzlet, megyünk vásárolni