Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Csáki Attila az új elnök

Csáki Attila személyében új elnököt választott a Magyar Polgári Párt (MPP) Kovászna megyei szervezete a megyei küldöttek január 31-ei, Sepsiszentgyörgyön tartott ülésén.

Kulcsár-Terza József az MPP 2018 novemberében módosított alapszabályzatának előírásai miatt nem folytathatta elnöki tevékenységét. A statútum szerint ugyanis összeférhetetlen, ha egyazon személy az MPP-ben vezetői tisztséget tölt be, ugyanakkor más politikai alakulat (esetében az RMDSZ) választott képviselője. Ugyanakkor az alakulat a hatékony és eredményes munkavégzés érdekében igyekszik szétválasztani a kötelékeiben tevékenykedő személyek feladatköreit. „A parlamenti mandátum mellett döntöttem. Úgy gondolom, szükség van Bukarestben legalább egy emberre, aki felvállalja a nemzeti ügyeket” – jelentette be az ülésen Kulcsár-Terza.

Hirdetés
Hirdetés

„Az elkövetkező két évben négy választás lesz. A Magyar Polgári Párt számára különösen fontos az önkormányzati és a parlamenti választásokon való megmérettetés, ezért meg kell erősíteni meglévő szervezeteinket, újakat kell létrehozni. Ezt tartom legfőbb feladatomnak” – mondta az újonnan választott megyei elnök. Csáki Attila hozzátette, céljai eléréséhez segítségére lesz az a tudás és tapasztalat, amit a korábbi években Árkos község alpolgármestereként, az utóbbi időben pedig a MPP Kovászna megyei szervezetének elnökségi tagjaként és a megyei szervezet ügyvezető elnökeként szerzett.

Bár nem lett volna köteles, az ülésen lemondott megyei alelnöki tisztségéről Pethő István, arra hivatkozva, hogy január 12-től ő tölti be az országos választmány elnöki pozícióját. Így a megyei döntéshozó testület új alelnököt választott Román Attila személyében.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.