Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Cáfol a polgármester

Közönséges hazugságnak titulálta Fodor István, hogy polgármesteri rendelettel bezáratta volna a hét végére az oltszemi üzleteket a barbeque-fesztivál miatt. A sepsibodoki elöljáró szerint agyament, semmi emberek teszek ilyen feljelentéseket.

Több panasz érkezett szerdán lapunk szerkesztőségébe, amelyben az állították, hogy a szombat–vasárnapi fesztivál miatt a polgármester bezárat a hétvégére minden kisboltot, üzletet. „Még egy kenyeret sem tudunk venni, csak azért, hogy a polgármester a fesztivál szekerét tolja” – mondta egyik panaszos.Fodor István polgármester megkeresésünkre „közönséges hazugságnak” nevezte a panaszt (mondott még ennél cifrábbat is, csak azt nem bírja el a nyomdafesték).

– Na, ne vicceljenek már! Egyrészt, egyelőre nem adtam semmilyen utasítást. Másrészt, úgy ahogyan az máskor is lenni szokott, a rendőrség arra kötelez minket, hogy korlátozzuk az alkoholárusítást a rendezvény közvetlen közelében. A fesztiválon 23 óráig adnak alkoholt, a program 24 óráig tart. Ennek megfelelően, abban az egyetlen egy vendéglőben, ami közvetlen a kastély szomszédságában van, szintén nem lehet este tizenegy óra után alkoholt felszolgálni. Ennyi. Máshol mindenütt lehet. A kenyérárusítás betiltásáról meg ilyen badarságokról soha még csak szó sem volt – szögezte le Fodor István.

Hirdetés
Hirdetés

A második alkalommal sorra kerülő Transylvanian BBQ Fesztivált május 17–19. között szervezik meg az oltszemi Mikó-kastély udvarán. A Kansas City Barbecue Society (KCBS) szabályai szerint szervezett versenyre nyolc országból 19 csapat nevezett be, érkeznek hollandiai, magyarországi, bulgáriai, németországi, angliai, amerikai és olaszországi versenyzők a háromszéki gasztrorendezvényre.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. május 16., 22:26
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Hm… Egyetlen fogas kérdésem van. Miért nem tartozkodhat a még működő, SNI gyermekeket foglalkoztató két intézmény egyetlen gyermeke sem a Mikó kastély területén? Értem, hogy el kellett vinni őket táborozni, de kinek tetszene az, ha egy buli kedvéért megkérném, hogy akár ideiglenes otthonából távozzon egy időre, mert jövök a haverokkal? Remélem nem lesz törölve ez a hozzászólás.