Hirdetés
Hirdetés

Hétvégén kezdődik!

Hétvégén kezdődik! Kovászna megye

Május 17-én, pénteken kezdődnek a Háromszéki Diáknapok, amely immár 15 éve a háromszéki ifjúsági élet egyik meghatározó eseménye. A rendezvényre olyan csapatok jelentkezhettek, melyek tagjai Kovászna megyei iskolában (9–13. osztályosok) járnak, vagy ott érettségiztek.

Hirdetés
Hirdetés

A háromnapos esemény feladatai a sport, a csapatépítés és a kultúra köré csoportosulnak. Pénteken különböző sportvetélkedőkön, csapat- és egyéni játékokon bizonyíthatják rátermettségüket a diákok a Berde Áron Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskola sporttermében. Szombaton a 4-es kilométerkőnél szabadtéri vetélkedőkön mérik össze tudásukat. Vasárnap a kultúráé a főszerep, az általános műveltséget fejlesztő feladatok helyszíne a Kónya Ádám Művelődési Ház és az ’56-os emlékpark.
A rendezvény gáláján, vasárnap 18 órától a Székely Mikó Kollégium konferenciatermében az öt továbbjutó csapat fog megmérkőzni Háromszék Legügyesebb Diákcsapata címért, valamint díjban részesül a Legjobb KOBAKÉ (Kovásznai, Baróti, Kézdivásárhelyi) csapat és a legsportszerűbben játszót csapat is (Fair play-díj).

A 15. Háromszéki Diáknapokra 15 csapat jelentkezett (13 sepsiszentgyörgyi és 2 KOBAKÉ), csapatonként 16 diákkal, így a szervezőkkel és önkéntesekkel együtt a rendezvény több mint 260 fiatalt mozgat meg.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük