Referendum-dum

Végre fellélegezhet az igazságszeretet és korrupciógyűlöletet Decebál és Trajánusz óta a szülő1 és a szülő2 génjeiben hordozó román nép: a legrománabb elnök, Klaus I(J)ohannis jóvoltából akkorát üthet a pecsételővel a szavazólapra, hogy belekukul minden becstelen köztisztviselő, a csontjaik fognak ezután zörögni a rémülettől, nem a kenőpénz érmék.

De mivel én soha nem voltam bólogató János, csak annyit mondok, hogy jaj annak az országnak, amelyben az igazságszolgáltatást EGY ember félreállítására akarják használni. Mert a vak is látja, itt egyes egyedül Dragneáról van szó. Tetszik, nem tetszik, erős ember, és az egyre vastagabb pénztárcájú választó valószínűleg újra a PSD-re voksolna. Őt kell félreállítani, hogy az elnök úr liberálisai is labdába rúghassanak a román politika zöld gyepén. Erről lesz a népszavazás – állítsátok félre Teleormáni I. Liviut, mert rossz fiú, nem enged minket is kormányozni. Szerintem ez undorító.

Undor fogott el, látván, hogyan eszkábáltak össze néhány iratcsomót Laura C. Kövesi ellen, nehogy európai főügyésszé válasszák. A termetes hölgy, mint pingponglabdát verte vissza a támadásokat, a PSD örök szégyenére.

Emlékezzünk: a rendszerváltás után kitalálták a Temesvári Kiáltvány 8-as pontját, miszerint aki egy bizonyos szintnél magasabb pártfunkciót töltött be, az dobasson ki a politikai pályáról. Egyetlen célpont a páratlan népszerűségű Ion Iliescu volt. (Ezen logika alapján az 56-os forradalmárok félre kellett volna állítsák Nagy Imrét).

És most egyenesen hozzád fordulok, tisztelt korrupcióra allergiás polgártárs. Válaszolj, ne nekem, önmagadnak: soha nem vittél virágot, csokit a tan­cinak, remélvén, hogy csemetéd hosszabb verset kap az évzárón, és esetleg egy dicsérő oklevelet? Az asszisztensnőnek soha nem adtál semmit, hogy kíméletesebben lyuggassa a hátsódat?

Ha sikeres lesz a népszavazás, a korrupt (mert elfogadott egy tyúkot) tisztviselő majd leüli utolsó napig büntetését, míg rablóbandita cellatársai vigyorogva integetnek neki, idő előtt (törvényesen) szabadulva.
És, amit nem kívánok senkinek – ha éjjel édesanyád, feleséged, gyereked kórházba kerül, nem fogod keresni, kinek a zsebébe dugjad a százasokat, mert remegsz az életéért?

Ha valaki úgy érti, Dragnea-szerelmes vagyok, téved. De nem szeretem a bumm-bumm indulatokat.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.