Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Büntetnék a trehányságot

Büntetnék a trehányságot Kovászna megye

Lassan a környezetvédelem tekintetében is más szelek kezdenek fújni Baróton és környékén. Köpecen például hirdetmények figyelmeztetik a lakosságot arra, hogy a mezőgazdasági területeken tevékenységet végző jogi vagy magánszemélyek kötelesek biztosítani a termőföldek mentén levő területek tisztán tartását.

Hirdetés
Hirdetés

A környéken az út menti gaz óriásira szokott nőni, de nyilván nemcsak Köpecről beszélhetünk, hanem egész Erdővidékről. Ahogy Szászmagyaróson letérünk az országútról, mintha valamilyen alkonyzóna kezdődne e tekintetben. Megyei vezetők is többször ígérték, hogy az erdővidéki utak mentét kaszáltatni fogják, csakhogy a gép által levágott félméteres sáv mellett a termőföldig még vígan tud nőni a gaz. Ezt pedig csak a földtulajdonosok maguk tudnák rendben tartani.

Most viszont úgy tűnik, kötelesek lesznek, legalábbis Barót közigazgatási területén, hiszen a Benedek Huszár János polgármester, valamint Dénes Ildikó felügyelő és Giurgea Gabriella környezetvédelmi tanácsadó által jegyzett dokumentum világosan leszögezi: 3000-6000 lej közötti büntetés szabható ki azokra, akik a rendelkezést figyelmen kívül hagyják. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. november 19., 9:16
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Mindenhol be kellene vezetni!!!Legtobb helyen azert is van baleset mert pl.a gaztol nem lehet jol elorelatni egyes utszakaszokon.Ugyanakkor azt is kellene buntetni,hogy a sart ne hordjak ki a mezogazdasagi gepek az aszfaltra vagy ha kihordta akkor takaritsa el.Ebbol is szarmazhat baleset foleg ha eso lesz a sar nagyot tud dobni az auton.Es valoban a sok szemetet is gyakran hagyjak a foldek szelen,tisztelet a kivetel.Lattam mar mutragyas zsakokat szetdobalva,vegyszeres uvegeket permetezes utan,uzemanyag kannat is es olyat is,hogy a romlott krumplit tavasszal zsakokba kihordtak a fold szelere halomba.Ezekert komoly buntetest kellene mindenhol bevezetni es akkor talan lenne egy kis rend ebbe az orszagba.

 • User
  Dátum: 2020. november 19., 9:44
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Végre jöjjön egy rendelkezés, amit be is kell tartatni, mert az utak mentén a sok gaz nagyon visszataszító, egyáltalán nem vonzza a turistákat!

 • User
  Dátum: 2020. november 19., 10:51
  ÉRTÉKELÉS: 11

  Erossen jo kezdemenyezes volna, foleg azok a gazdak szamara amelyek kiszantanak szinte az aszfaltig, es amelyek kihordjak a sarat a traktoraikkal a foutra.Sot kezdemenyeznem ,hogy legyen egy telefonszam amelyen lehetne riasztani VALAKIT aki azzonnal mikor ilyent eszlelt kiszalna es egy tekintelyes osszegel megajandekozna!!!!

 • User
  Dátum: 2020. november 20., 22:31
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Apropo trehanysag! Ma delutan Kezdin a Vagohid utcaba EGY PARASZT kihordta a sart az uttestre,ugy 250-300 meteres szakasz ugy nez ki mintha felszantottak volna.Helyirendorok,rendorok ???????

 • User
  Dátum: 2020. november 21., 9:11
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Mellőzzük a helytelen hozzászólásokat! Itt arról van szó, hogy a rendetlen földtulajdonosokat rendre kell utasítani! Nem látják, hogy néznek ki az utak menti területek? Azt kell elérni, hogy a gazda akié a föld, az út melletti részt is tartsa rendben! Egyed B. Barót