Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bővül a tárgyi felszerelés

Még folyamatban van az Iskola otthon program keretében a megyébe juttatott, közel 3500 tablet kiosztása az iskoláknak, majd a diákoknak, de a közeljövőben más forrásokból is sok digitális eszköz érkezik a megyébe, hogy a járvány szülte kényszerhelyzetben az online oktatás gördülékenyebb és hatékonyabb legyen.

Hirdetés
Hirdetés

Kiss Imre főtanfelügyelő sajtótájékoztatón közölte, a szentgyörgyi iskoláknak megkötött szerződéseik vannak további 2992 táblagépre önkormányzati finanszírozásból. Terv szerint december 15-ig mindnek meg kell érkeznie az igénylőkhöz, a Plugor Sándor Művészeti Líceum már ki is osztott 167-et. A tanfelügyelőség szintén beszerez 1316 tabletet és 218 laptopot összesen 1.700.000 lej értékben, most elemzi a technikai és árajánlatokat. Ezek az eszközök is a háromszéki iskolákba kerülnek, éppúgy, mint a szintén a tanfelügyelőség által 300 ezer lej értékben leszerződött maszkok és fertőtlenítők. Mindezeket a kormány tartalékalapjából kiutalt összegből finanszírozzák.

Ráadásul az európai pénzalapokat kezelő minisztérium két nagy pályázat (POC, POIM) keretében lehetővé tette az iskolák digitális eszközeinek növelését, illetve védőfelszerelés vásárlását. Az önkormányzatok és az iskolák egymással partnerségben vagy utóbbiak külön is nyújthatnak be igényléseket, a tanfelügyelőségek pedig az iskolákkal együtt. Megyénkben 11 önkormányzat pályázott eddig digitális kellékekre, 24 iskola pedig a tanfelügyelőséggel szövetkezve. Mint Kiss Imre elmondta, közel 1 millió euró értékben szeretnének beszerezni performáns és tartós használatra alkalmas eszközöket az iskoláknak, főleg asztali számítógépeket, okostáblákat, videókamerákat, kivetítőket. Ez azonban időbe telik a bürokrácia miatt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük