Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Biztatóan halad a sepsiszentgyörgyi tüdőkórház építése

Biztatóan halad a sepsiszentgyörgyi tüdőkórház építése Kovászna megye

Jó ütemben haladnak a munkálatok, már a külső szigetelésnél tartanak a Sepsiszentgyörgyön épülő új tüdőkórháznál, amely Háromszék egyik legfontosabb egészségügyi beruházása.

Hirdetés
Hirdetés

Az új, közel 29 millió lej értékű létesítmény építése 2022 nyarán kezdődött el, azóta nagyon jó ütemben haladnak a munkálatokkal, amelyeket az Országos Befektetési Társaság (CNI) végeztet. Múlt év őszén ugyan a kormány megszorító intézkedései miatt leállt a munka, az idei év elején azonban ismét hozzáfogtak, a kivitelezővel elégedett a Kovászna Megyei Tanács. 

Az épületben már helyükre kerültek a nyílászárók, egyidejűleg folynak a belső asztalosmunkálatok is. 

A tüdőkórház látványtervei. Fotó: Tamás Sándor/Facebook

Az új kórházban két férőhelyes kórtermek lesznek, összesen 34 ággyal terveznek, ebbe a részlegbe a megyei kórház udvaráról lesz a bejárás, míg az épületben berendezett szakorvosi és egy járóbeteg-rendelőbe a Kórház utcáról lehet majd bejutni. Röntgenközpont és laboratórium is helyet kap az épületben, melyben a tervek szerint az áramszükséglet legalább egyharmadát megújuló forrásokból fedezik.

A Kovászna megyei önkormányzat 1,1 millió lejes önrésszel járul hozzá az új kórházépület megépítéséhez. A kórház tüdőgyógyászati osztálya, illetve a tébécés betegeknek fenntartott rendelő jelenleg két külön, leromlott állapotú épületben működik.

Fotó: Tamás Sándor/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások