Felhívás!

Beszakadás a 131-es úton

Beszakadás a 131-es úton Kovászna megye

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a minap közleményben tudatta, hogy a 131-es út Hagymás-tető és Oklánd közötti szakaszának (Barót – Székelyudvarhely) állapota tovább romlott, egy helyen teljesen beomlott fél sávon.

A rongálódás nem új keletű, a jelzett helyen már évekkel ezelőtt járhatatlan lett fél sávon az út, de kijavítása késett. A tanácselnök által csatolt képeken (fotó) jelenleg is azt látni, és a mellékelt szövegben is azt olvasni, hogy szakemberek mérlegelik a helyzetet, aztán, ha majd eldöntik, mi legyen, megteszik a szükséges lépéseket. Csakhogy nagyjából ugyanezt írták évekkel ezelőtt is.

Nehéz terep – mondhatnánk, vagy ahogy Kovászna megyében szokták, ez nem patika, ahol egyik napról a másikra helyreáll a rend, és úgy tűnik, a hírt kommentelők sem veszik túl kmolyan a tanácselnök szavait, inkább kételkedéssel fogadták, hogy a javítás a közeljövőben megtörténne. Emiatt a poszt hamarosan le is került a Facebookról. Mindazonáltal ez az útszakasz, ahol a beszakadás történt, része annak a projektnek, mely Erdővidék Székelyudvarhellyel való összeköttetését célozza, s melyre együttműködési szerződést négy évvel ezelőtt írt alá Kovászna és Hargita megye tanácsa. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások