Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Best of Sepsi – szívesen elismerik a kedvességet a szentgyörgyiek

Best of Sepsi – szívesen elismerik a kedvességet a szentgyörgyiek Kovászna megye

Fogékonynak bizonyultak a sepsiszentgyörgyiek az önkormányzatnak arra a felhívására, hogy a Best of Sepsi akció keretében jelöljenek olyan „mindennapi hősöket”, akik munkájukat úgy végzik, hogy közben nem felejtenek el kedvesek és türelmesek, segítőkészek és udvariasak lenni embertársaikhoz.

Az akció során kilenc kategóriában jelölhettek az emberek – és még jelölhetnek október 5-ig – olyanokat, akik embersége által Sepsiszentgyörgy egy jobb, élhetőbb, otthonosabb város lesz minden polgára számára. Eddig 827 helyi lakos jelölt 469 személyt, ami azt mutatja, hogy vannak, akiket többen is nagyon értékelnek. Száznál több jelölés érkezett az egészségügyben, az eladók-vendéglátásban dolgozók, az oktatók-nevelők és az önkéntesek, aktivisták kategóriájában, kevesebb személyt nevesítettek az egyházi elöljárók és a hívők közösségének aktív tagjai közül, a művészek közül, illetve a kommunikációs és kreatív szakmákból. A biztonságunkért dolgozók, vészhelyzet-kezelők (mentők, rendőrök, tűzoltók) is lemaradtak e versenyben, ami némileg érthető, hiszen velük csak akkor találkozunk, ha nagy baj van, nem a mindennapok során. Akkor viszont felértékelődik az emberség.

A nevezési határidő lejárta után, október 12 és november 2-a között a sepsiszentgyörgyiek megszavazhatják a kategóriák öt legjobbja közül a nekik legszimpatikusabb jelöltet, a kategóriák abszolút győzteseit november 11-én a Tamási Áron Színházban tartott gálán díjazzák, a lakosság egy részének jelenlétében.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük