Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az utolsó percben dőlt el a háromszéki fociderbi sorsa

Az utolsó percben dőlt el a háromszéki fociderbi sorsa Sport

Szombaton a labdarúgó III. Liga 5. csoportjának 5. fordulójában rendezett mérkőzésen a Sepsi OSK farmcsapata a Kézdivásárhelyi SE pályájáról hozta el a három pontot.

Hirdetés
Hirdetés

A KSE két egymást követő győzelme a Sinkovits stadionba csalogatta a céhes város focikedvelőit és a házigazdák biztatóan kezdték a mérkőzést. A 2. percben Turcu átadásából Fülöp előtt adódott remek helyzet, aki azonben nemcsak Gedő, hanem a kapu fölé emelte a labdát, majd egy perccel később Turcu fejese ment mellé. Ezt követően a csapatok felváltva támadtak, ám egyk fél sem veszélyeztetett igazán. A 20. percben Fülöp ismét helyzetbe kerül, ám lövése gyengére sikerül. A félidő derekán az OSK farmcsapata megrázta magát, ám előbb Fábián csípett el egy beadást, majd egy veszélyes lövés ment mellé. A 34. percben Știubeát a kaputól 20 méterre csupán szabálytalanság árán tudták megállítani a szentgyörgyi védők, majd a megítélt szabadrúgást ugyancsak ő lőtte kapura, ám Gedő szögetre öklözte a labdát. Az első játékrész legnagyobb helyzete a 43. percben adódott, amikor Agafiței közeli lövéseit Gedő egymás után kétszer hárította.

A második félidő első helyzete ismét a házigazdáké volt: Fülöp beadását Sánta fejelte kapura, ám Gedő elkapta a labdát. A folytatásban a csapatok visszavettek a tempóból, egyre ritkábban adódtak helyzetek, csupán Circa 6 méterről melléfejelt labdája mozdította be a lelátót. Aztán az utolsó tíz percben nem kevesebb, mint három gól esett. A 80. percben a csereként beállt Vurát gáncsolták a 16-oson belül, a megítélt büntetőt Grigore lőtte be. Erre a KSE még képes volt válaszolni, a 89. percben Agafiței szögletéből Ketesdi egyenlített. Aztán a hosszabbításban, amikor már mindenki az utolsó sípszóra várt, Ene a 16-os sarkáról kilőtte a felső sarkot, így a Sepsi OSK II. nyerte a háromszéki derbit.

III. Liga, 5. csoport, 5. forduló

KSE – Sepsi OSK II 1–2 (0–0)

Góllövők: Ketesdi, ill.Grigore (11-esből), Ene.

KSE: Fábián – Bîntă, Agafiței, Gajdó, Circa, Fülöp, Albu, Sütő, Știubea, Sánta, Turcu. Cserék: Bunduc, Zöld, Kapusi, Dobos, Demeter, Bandi, Tankó, Ketesdi, Gergely. Vezetőedző: Călin Moldovan.

Sepsi OSK II: Gedő – Popa, Folea, Popsa, Mitu, Grigore, Ene, Stanislav, Kocsis, Toma, Fehér. Cserék: Menyhárt, Moroșanu, Karácsony, Horciu, Vura, Sandu, Crantea, Berde. Vezetőedző: Suciu Valentin.

Fotó: Sepsi OSK

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük