Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Anyagi okokból visszalépett a bajnokságból a KSE női kosárlabdacsapata

Anyagi okokból visszalépett a bajnokságból a KSE női kosárlabdacsapata Kovászna megye

A Kézdivásárhelyi SE kosárlabda szakosztálya pénteken Facebook-oldalán jelentette be (lásd keretben), hogy a felnőtt női csapat anyagi okokból visszalép a szeptember 30-án induló bajnoki szezonból, emiatt a szombati, Marosvásárhelyi VSK elleni kupamérkőzést sem rendezik meg.

Hirdetés
Hirdetés

A KSE női kosárlabdacsapata szeptember elején kezdte meg a felkészülést a 2023–2024-es bajnoki szezonra a spanyol Claudio Garcia Morales vezetésével. Célként a felsőház és a kupa-nyolcaddöntő mellett a fiatal, tehetséges, saját nevelésű játékosok képzését, nevelését és a felnőtt keretbe való beépítését tűzte ki a kék-fehér alakulat, hogy hosszú távon egyre inkább a saját játékosokra építhessék a csapatot. Ennek megfelelően három idegenlégiós és a saját nevelésű ifi válogatott Kozman Kriszta és Bara-Németh Beáta, továbbá az ugyancsak helyi Domokos Réka és a kosárlabdázáshoz visszatért Voloncs Orsolya mellett az edzéseken és felkészülési mérkőzéseken több ifjú tehetség is helyet kapott a csapatban.

Lénárt Adolf ügyvezető menedzsert a hogyan továbbról kérdeztük. „Gondolkodtam, érdemes-e folytatni, de ott van a sok kosárlabdázó gyerek, akik miatt nem állhatok félre. Bízunk benne, hogy Claudio Garcia Moralestm aki remek szakember, sikerül meggyőzni, maradjon és segítsen az utánpótlás-csapataink nevelésében, jövőre meg csináljunk egy B-divíziós csapatot, hogy ne érjen véget a történet” – fejtette ki. A játékosok jövőjét illetően is kérdeztük a menedzsert. „Klubokkal tárgyalunk, és bízom abban, mindenki számára találunk csapatot a bajnokság kezdete előtt, amíg az átigazolási időszak tart. Az idegenlégiósok felől a CSM Târgoviște érdeklődik” – tette hozzá.

Hivatalos közlemény

Sajnálattal közöljük, hogy az elmúlt időszakban jelentekezett megnövekedett gazdasági terhek és az ennek megfelelő anyagi támogatás hiányában felnőtt női kosárlabdacsapatunk kénytelen visszalépjen a 2023–2024 évi bajnokságtól.

Köszönjük játékosainknak és a szakmai stábnak a kitartást, az alázatos munkát és azt a lelkes hozzáállást amitől valóban egy csapattá kovácsolódtak! Köszönjük a Kézdivásárhelyi Sportegyesület minden, a csapat fejlődésében részt vevő tagjának munkáját, és azt hogy felejthetetlen pillanatokat élhettünk át együtt. Köszönjük szurkolóinknak, nézőinknek az elkötelezett, minden körülmények között kitartó, odaadó támogatását, amely számos fontos helyzetben adott energiát csapatunknak!

Bízunk benne, hogy a jelenlegi helyzet normalizálódásával újra szurkolóinktól lesz hangos a Kicsid Gábor Sportcsarnok!

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2023. szeptember 22., 19:25
    ÉRTÉKELÉS: 13

    Szomorúan olvasom ezen sorokat. Tehát idáig jutottunk, mint municipium…
    Felmerül a kérdés, erre a sorsra jut lassan, de biztosan minden sportág ebben a porfészekben?
    Szentgyörgyön lehet, itt miért nem?!

    • User
      Dátum: 2023. szeptember 23., 19:28
      ÉRTÉKELÉS: 21

      A kialakult helyzetről nem a „porfészek” tehet, a megyei tanács vonta meg a csapattól a támogatást. Eközben a Sepsi Sic még plusz pénzt is kapott, hogy új szakosztályt indítson. Szentgyörgyön ezért lehet…

  • User
    Dátum: 2023. szeptember 25., 10:40
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Csapatot csak anyagi háttér mellett lehet fentartani . Itt valamit nagyon elszámoltatok . Várni közpénzre , ennyit jelent . Sajnos ez van .

  • User
    Dátum: 2023. szeptember 25., 11:06
    ÉRTÉKELÉS: 4

    Be kell latni, hogy Kezdi tul kicsi ahoz hogy sajat profi csapatot tartson fent. Itt az utanpotlas nevelesre kell fektetni a hangsulyt, oket kell tamogatni es a kiemelkedo jatekosokat segitteni hogy tudjanak valahova profi csapathoz igazolni. A sok idegenlegios fizeteset inkabb a helyi gyerekekre kell kolteni. Aki pedig magan profi csapatot szeretne az csinalja magan penzel.