Hirdetés
Hirdetés

Béremelés előrehozva

Béremelés előrehozva Kovászna megye

Klaus Iohannis államfő tegnap kihirdette a gyógyszerészek, biológusok, biokémikusok, vegyészek, fizikusok és pszichológusok béremeléséről szóló törvényt. A jogszabályt a Sanitas szakszervezet évek óta sürgeti.

A hétfőn megjelent törvény értelmében a gyógyszerészek, biológusok, biokémikusok, vegyészek, fizikusok és pszichológusok július 1-jétől megkapják azt a bért, amely az egységes bértörvény szerint 2022-től lenne esedékes. A béremelésre azt követően került sor, hogy ezt a kategóriát „kifelejtették” azok közül, akiknek kedvezményesen „előre hozták” a 2022-ben esedékes bérüket, és ez rendkívül erős feszültséget szült a rendszerben.

Hirdetés
Hirdetés

A Sanitas szakszervezet az évek során tíznél több tervezettel próbálkozott megoldani ezt a problémát.

– Ezek a tervezetek évekig vándoroltak egyik fiókból a másikba, de soha senki nem foglalkozott komolyan velük. Most, hogy a laboratóriumok főszerepet játszanak a járvány kezelésében, a kormánynak végre eszébe jutott, hogy nem emelték az itt dolgozók fizetését a velük egyenrangúakkal együtt, hogy ellentétet, sőt gyűlöletet szítottak – nyilatkozta korábban lapunknak Vasile Neagovici, a Sanitas Kovászna megyei elnöke.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük