Hirdetés
Hirdetés

Bemutatták az önkénteseket

Bemutatták az önkénteseket Kovászna megye

Tegnap, sajtótájékoztató keretében mutatkoztak be a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület legújabb EVS-önkéntesei, akik az Erasmus+ résztámogatásával megvalósult Environment+ (Környezet+) program keretében tevékenykednek Kézdivásárhelyen.

A Zöld Nap Egyesület nyolcadik éve akkreditált küldő, fogadó és koordináló szervezetként vesz részt a programban. Eddig tizenkilenc önkéntest fogadott, és mint­egy tizenegyet küldött ki más országokba. Jelenleg három külföldi önkéntest foglalkoztatnak.

A 25 éves környezetmérnök, Bagyinka Ágota Paksról érkezett, hobbija az erdőjárás, az éneklés, a festés és az olvasás. A 26 éves isztambuli Asiye Demirci hobbija az utazás, a kerékpározás, az ejtőernyőzés és a búvárkodás. Ő – Ágotához hasonlóan – egy évet fog a kézdivásárhelyi egyesületnél tevékenykedni. Joan Romero három hónapos projektet teljesít, augusztusban utazik majd haza. A spanyolországi, 22 éves, informatika szakon végzett fiatal sportolni és zenét hallgatni szeret a leginkább.

Hirdetés
Hirdetés

A Zöld Nap Egyesület székhelyén tartott tájékoztatón Ráduly Attila, a szervezet elnöke elmondta, az önkéntesek négy különböző iskolában tartanak rendszeresen foglalkozásokat, mozgást népszerűsítő programokon vesznek részt, besegítenek az asztalitenisz iskolában és focisuliban, nyári táborokban segédkeznek, továbbá saját kultúrájukat bemutató nemzeti esteket tartanak. Élményeiket, munkájukat vlog- és blogbejegyzések formájában teszik közzé az egyesület honlapján.

Augusztusban újabb két önkéntes érkezik majd az egyesülethez, Salome Pirtskhelava Grúziából, és Mariam Sargsian Örményországból.

Pap Eszter Edina

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük