Felhívás!

Barótnak új tanácsa van

Barótnak új tanácsa van Kovászna megye

Október 23-án, ünnepi tanácsülés keretében iktatták be hivatalába Barót új polgármesterét, Benedek-Huszár Jánost, ugyanakkor a megválasztott 15 tanácsos is letette a hivatali esküt.

Az ülésen Dombi Réka Hilda jegyzőnő ismertette a sepsiszentgyörgyi bíróság döntését, miszerint minden tanácsos, illetve a polgármester mandátumát is jóváhagyták, tehát letehetik az esküt.

Az eskü letétele után Benedek-Huszár János kifejtette, Illyefalván 2007. december 10-én adta vissza polgármesteri mandátumát, mert úgy gondolta, hogy egy nagyobb közigazgatási egység, Sepsiszék fejlesztésében van tennivalója, aztán a sors úgy hozta, hogy pályázatírói tevékenysége révén egész Székelyföld fejlesztésében részt vehetett. Mindazonáltal, hogy az eltelt 13 évben több felkérést is kapott, hogy vállaljon polgármesterséget, arra az idő csak tavaly érett meg.

– Ma meg itt állok polgármesterként – mondta, megemlítve, hogy ő az egyetlen Székelyföldön, aki két különböző településen is mandátumot tudott szerezni.
Véleménye szerint a baróti tanácsban, melynek felét új képviselők teszik ki, „erőre, összefogásra és békére van szükség”.

Rámutatott, Baróton egy sor beruházás vár befejezésre, mellettük újakat is elindítanak majd, a tanácsosokat pedig hosszú távú cselekvési terv kidolgozására szólította fel, mint hangsúlyozta, azért, hogy Baróton élhető, elfogadható, alkalmas környezetet teremtsenek, „hogy fiataljaink itthon maradjanak, akik pedig elmentek, hazajöjjenek”.

Végül Dombi Réka Hilda jegyzőnő a tanácsosi tisztség bizonyos tisztségekkel való összeférhetetlenségére hívta fel a figyelmet, s arra kérte a tanácsosokat, jelezzék két héten belül, ha esetükben fennállna ilyen
dolog.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.