Felhívás!

Balesetek Bodzavidéken: egy halott, két sebesült

Balesetek Bodzavidéken: egy halott, két sebesült Kovászna megye

Két közúti baleset történt csütörtök este és péntek reggel között Bodzaforduló környékén. Az egyik sajnos emberéletet is követelt.

Az első baleset a területileg Brassó megyében fekvő, de közigazgatásilag Bodzafordulóhoz tartozó Bodzavámon (Vama Buzăului) történt csütörtök este. Egy 42 éves férfi életét vesztette, miután egy haszongépjármű egy kivilágítatlan szekérnek ütközött. A szekeret vezető 45 éves férfi könnyebb sérülésekkel megúszta a balesetet.

A megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a haszongépjárművet vezető 34 éves férfi nem tartott megfelelő követési távolságot az előtte haladó, két ló által vontatott szekérhez képest, ezért nekiütközött annak. A szekér nem volt kivilágítva, illetve nem szerepelt a hatóságok nyilvántartásában sem. Az ütközés következtében a szekér vezetője megsérült, a mellett utazó másik férfi pedig életét vesztette.

A rendőrök bűnügyi dossziét nyitottak gondatlanságból elkövetett emberölés, illetve testi sértés vádjával.

Egy sepsiszentgyörgyi férfi sérült meg két haszongépjármű ütközése nyomán

A második baleset péntek reggel történt DN10 jelzésű nemzeti úton Keresztvár (Teliu) és Bodzaforduló között. Két haszongépjármű ütközött össze egymással, az egyik sofőrt, egy 38 éves sepsiszentgyörgyi férfit kórházba szállítottak. A rendőrség szerint a baleset valószínű oka az útviszonyokhoz nem megfelelően igazított sebesség volt, az utat ugyanis jég borította.

A balesetet egy 56 éves buzăui férfi okozta, aki Bodzaforduló irányából Brassó felé haladva, a túlzott sebesség miatt áttért a szembejevő sávba és a szabályosan közlekedő, szentgyörgyi férfi járművének ütközött. A baleset nyomán a vétlen sofőr orvosi ellátásra szorult, ezért kórháza szállították.

Az ügyben gondatlanságból elkövetett testi sértés vádjával vizsgálódnak. A baleset következtében rövid ideig fél sávon zajlott a közlekedés az említett útszakaszon.

(IPJ Covasna)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.