Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Az úton is javítottak

Az úton is javítottak Kovászna megye

Miután július elején a Bölön határában található népi feredőt ismeretlenek megrongálták (a tettesek nem kerültek meg), a helyi önkormányzat ismét rendbe szedte azt, a Büdös-feredő most ismét látogatható és használható – tudtuk meg Sikó Imre bölöni polgármestertől.

Mint mondta, a felújítási munkát az önkormányzat helybéli alkalmazottai végezték el, faanyag tekintetében segített a helybéli közbirtokosság is.

Hirdetés
Hirdetés

– A feredőt elég gyakran látogatják, nemrég magam is találkoztam ott elszármazott bölöniekkel, akik jelenleg Nagyváradon élnek. Jóleső érzés volt találkozni ott velük, látni azt, hogy vannak, akik még örvendenek a helyi értékeknek, és méltányolják azokat – mondta az elöljáró.

A fürdő több kilométerre van a falutól, mezei út vezet oda, melynek állapotán ezúttal is talajgyaluval javítottak a bölöniek, úgy, hogy száraz időben akár személyautóval is el lehet menni odáig.

Mint azt a 2016-os felavatáskor mondták, a bölöni Büdös-fürdő vize jó minden mozgásszervi bajra, segíti az érrendszer, a kapilláris erek regenerálódását, jótékonyan hat a szívműködésre, és az ember általános kedélyállapotát is javítja. Ezúttal az ott található medencéből is leengedték a vizet és kitakarították azt – tudtuk meg.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük