Hirdetés
Hirdetés

Az önkormányzata a lakónegyedi zöldövezetek szépítését támogatja

Az önkormányzata a lakónegyedi zöldövezetek szépítését támogatja Kovászna megye

Április 30-ig lehet pályázni Sepsiszentgyörgy önkormányzatának többéves zöldövezet-szépítési programjára, melynek keretében különböző csemeték, cserjék, virágok, élő sövény, fűmag, termőföld, léckerítés és padok is igényelhetőek lépcsőházanként legtöbb 1500 lej értékben. A tulajdonosi társulásoknak az igényelt javak összértékének mindössze 20 százalékát kell önrészből fedezniük.

Hirdetés
Hirdetés

A tulajdonosi társulások idén is részt vehetnek Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának tömbházak körüli zöldövezetek karbantartására kiírt programjában, a részletes szabályzat itt olvasható. A program célja a tömbházak körüli zöldövezetek szépítése és ezáltal a városkép javítása.

Lépcsőházankét legtöbb 1500 lej értékben lehet pályázni különböző javakra, a kérelmeket április 30-ig lehet benyújtani Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának ügyfélszolgálati, tájékoztatási és iktatóirodájában. A városgazdálkodási igazgatóság arra hívja fel a lakosok figyelmét, hogy a kérések leadását ne hagyják utolsó percre, mert a vegetációs időszakban lévő növények a késő tavaszi átültetéskor kevesebb valószínűséggel élnek meg.

A programban lehetőség van padokat (657 lej/db.), léckerítést (33,50 lej/folyóméter), díszfacsemetéket (10 lej/db.), cserjéket (6 lej/db.), élő sövényt (30 lej/folyóméter), különböző virágokat (2 lej/db.), fűmagot (16 lej/kg.) és termőföldet (60 lej/m3) igényelni. Az igényelt javak összértékének 80 százalékát helyi költségvetésből fedezi az önkormányzat, a tulajdonosi társulásoknak mindössze a fennmaradó 20 százalékot kell önrészből kitennie. Tehát egy 1500 lejes pályázat esetén az önkormányzat költsége 1200 lej, az igénylőé pedig 300 lej lesz.

A kérelem jóváhagyását követően az önrész kifizethető készpénzzel az Olt utca 2. szám alatti Közpénzügyi Igazgatóságon, illetve banki átutalással a sepsiszentgyörgyi állami kincstárban a következő számlaszámra: RO02TREZ25621360250XXXXX. Az igényelt javakat a jóváhagyási és kifizetési bizonylat felmutatásával a városi kertészetnél (Árkosi út 4. szám) lehet átvenni munkanapokon 9 és 11 óra között azon a napon, amelyet a jóváhagyást igazoló dokumentumban jelöl meg az önkormányzat. Érdeklődni Karácsony József Attilánál lehet a 0267.314.173-as telefonszámon.

Az igénylő 48 órán belül köteles elültetni a növényeket, az egyéb javakat pedig egy héten belül felszerelni. A növények gondozásáért a pályázó felel, az ültetésre vonatkozó szabályok és határidők betartását a városgazdálkodási igazgatóság ellenőrzi.

(közlemény)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük