Felhívás!

Az ingázásnak költségei vannak

Az ingázásnak költségei vannak Kovászna megye

Barót város pénteki tanácsülésén szó esett a Barótra ingázó diákok szállítási költségeinek a megtérítéséről, melyekről Gáspár Jenő bodosi falufelelős érdeklődött.

Benedek-Huszár János polgármester válaszából nem sok jó derült ki. Mindössze annyi, hogy ingatag kormányunknak az év első tíz hónapjában a legkisebb dolga is nagyobb volt annál, hogy a diákok szállítási költségeivel foglalkozzon, mert bár a tavalyi év végén törvénybe foglalták, hogy azt megtérítik, mindezidáig a baróti önkormányzatnak, legalábbis ilyen célra, egy lejt sem küldtek.

Így a Transloc helyi szállítási vállalat nyilván maradt a költségekkel a nyakán, 89 ezer lej csak a tanácsot illető költségek nagysága, az iskola bőven százezer lej feletti összeggel tartozik neki, ugyanis a vállalat az elmúlt tanévben nem vett el pénzt a diákoktól.

Ilyen kormány-hozzáállás mellett az idei tanévben a vállalat már nem tudta vállalni az ingyenes szállítást, jelenleg a diákok fizetik a bérletet, és várják a költségek megtérítését. A baróti polgármester szerint az lehet a megoldás, hogy összefogásos alapon minden erdővidéki önkormányzat hozzá kell majd járuljon a diákok szállítási költségeihez. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások