Felhívás!

Finomabb ivóvizet

Mikóújfaluban felújításra vár a ravatalozóház tetőzete, erre a tervek szerint jövőben kerül sor. Idén az említett épület felszerelésének bővítésére fektetett hangsúlyt, így egy hűtőkamra vásárlását ejtette meg a településvezetés. Hasonló hasznos befektetésekről, tervekről, de aggodalmakról is kérdeztük Mikóújfalu polgármesterét.

Demeter Ferenc, Mikóújfalu polgármestere elmondta, hogy a koporsók tárolására alkalmas hűtőkamrára nagy igény volt, így már a megérkezése után, nyáron elkezdték használni.
– A több mint 10 éve működő ravatalozóház tetőszerkezetét kell felújítsuk, erre jövő esztendőben kerül sor. A legutóbbi kormányülésen a községünknek megszavaztak 350 ezer lejt, napok kérdése, és aláírjuk az idevágó szerződést. Ezt az összeget felpótoljuk 50 ezer lejjel, és egy 300 ezer literes felszíni víztartályt szeretnénk építeni: ez a szakemberek szerint könnyítené a víztisztítási folyamatot, ennek segítségével végre elérhetjük, hogy finom ivóvize lehessen Mikóújfalunak. Jelenleg, sajnos, nem tudjuk a víztartályból leengedni az iszapot, mert földbe van építve, és a víztárolást sem tudjuk megoldani – magyarázta Demeter.

Kiderült, hogy a településen eddig (hétfőn délelőtt – szerk.) 5 koronavírussal fertőzött beteget tartanak nyilván, ha még azonosítanak 1 beteget, akkor a település vörös zónába kerül.
– Az iskola működik, nem kellett betegség miatt online oktatásra váltsanak. Az ingyen ebéd program is zökkenőmentesen zajlik, de ha online-ra váltanának, akkor is meg tudjuk oldani törvényes keretek között, és hazaszállítjuk a diákoknak az ingyen ebédet – fogalmazott optimistán a polgármester.

További jó hírként azt is elmondta, hogy ebben a hónapban készül el, és töltik fel a megfelelő felületre egy méretesebb, az utcák javítását megcélzó pályázatot: 2,5 millió euró értékű pályázatról van szó, ebből 3 kilométernyi utcát javíthatnak fel az aktuális árak mellett. Ennek apropóján Demeter elpanaszolta, hogy nagyot ugrottak az árak az építkezésben, példával is élt, és elmesélte, hogy amíg a tűzoltószertárra márciusban 50 ezer lejes ajánlatot kapott, addig ez az összeg – annak tükrében, hogy csak az anyagköltség változott – jelenleg 61 ezer lejre nőtt. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.