Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az első fecske

Az első fecske Kovászna megye

A térfigyelő készülékek segítségével azonosítottak egy személyt, aki nagyobb mennyiségű szemetet vitt Sepsiszentgyörgy peremén az Olt partjára. A vétkest megbírságolták, de ő az egyedüli, akit ily módon tetten értek ebben az évben!

Hirdetés
Hirdetés

Toró Attila, a környezetvédelem, természetvédelem elkötelezett harcosa a háromszéki környezetőrséget arról értesítette, hogy valaki olyan hulladékanyagokat dobott el az Olt partján, egy öreg fa tövébe, ami egy vagy több piknikezéstől maradhatott: sörös dobozok, műanyag palackok, tasakok, papír, karton stb. A 2022. augusztus 19-i bejelentést az aktivista azzal indokolta a Facebook-oldalán, hogy megelégelte a szemetelők, környezetszennyezők felelőtlenségét, nemtörődömségét.

A háromszéki környezetőrség a sepsiszentgyörgyi helyi rendőrség segítségét kérte a szemetelő azonosítása érdekében. Mivelhogy a megjelölt övezetben térfigyelő kamerák is vannak felszerelve, a rendőrségnek ezáltal sikerült azonosítania az elkövetőt, akit megbírságoltak. A zsáknyi szemetet a sepsiszentgyörgyi köztisztasági vállalat, a TEGA munkacsoportja eltakarította.

A vázolt eset kapcsán az illetékes hatóságok arra kérik a lakosságot, az öntudatos, felelősségteljes állampolgárokat, hogy ha szemetelést, a hulladékok tiltott helyeken való elhagyását, elégetését észlelik, jelezzék a Kovászna Megyei Környezetőrségnél személyesen vagy a 0267.318.054-es telefonszámon, vagy pedig a cjcovasna@gnm.ro e-mail-címen. Negyedik megoldásként az észlelt környezetszennyezéseket, szemeteléseket, szabálysértéseket, törvénysértéseket jelezni lehet a háromszéki környezetőrség internetes honlapján, a www.protectiamediului.org/gnm/scrie-garzii-de-mediu-covasna jelzésű fórumon. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük