Felhívás!

Az átszervezés szükséges

Az átszervezés szükséges Kovászna megye

András-Nagy Róbert, a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház igazgatója szerint is mihamarabbi átszervezésekre lenne szükség a kórházak terén.

Az igazgató szerint a jelenlegi állapot megszűnése után a kórházakban – a kezelések és kivizsgálások hiányában – várhatóan meg fog ugrani az előrehaladottabb, súlyosabb betegek száma.

– Országos szinten kellene újraértékelni a COVID-os kórházak helyzetét, le kell csökkenteni ezek számát, és a rendszert kormányzati szinten átszervezni, levonva a tanulságokat az elmúlt időszakból, a hibákból is. Sajnos fejetlenségekre mifelénk is akadtak példák: olyan esetről is tudok, amikor a beteget a mentő Kézdivásárhelyre vitte, ám CT-vizsgálat, pontosabban szakember hiányában onnan Brassóba küldték tovább, értékes időt veszítve – magyarázta.

Arra is rákérdeztünk, hogy a megyeszékhely hogyan és miben tudna segíteni a kézdivásárhelyi kórháznak, ahol túlterheltségre panaszkodnak, amióta a szentgyörgyi intézmény COVID-háttérkórházzá vált.
– Mi annyiszor küldtünk szakembert Kézdivásárhelyre, ahányszor kérték. Ahányszor – a mindenkori feladatai ellátása mellett – segítségre szorult a kézdivásárhelyi intézmény, mi annyiszor segítettünk: az újszülött osztály esetében is orvost, asszisztenst küldtünk, akik több hónapon keresztül ténykedtek a céhes városban – összegzett András-Nagy.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. május 27., 9:01
  ÉRTÉKELÉS: 13

  Miert meg most is mellebeszelni menedzserur, oda kuldte a segitseget ahol amugyis sok a szemelyzet(Kelemen ur jovoltabol) de ahol valoban szukseg lett volna oda semmit!!!!

 • User
  Dátum: 2020. május 27., 10:17
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Sok a beszed ,megoldásra van szükség!!!Ki hatalmazta föl hogy megakadályozzák a beteg kórházi kezelését???Ez megalázás,csúfság a mi pénzünkért!!

 • User
  Dátum: 2020. május 27., 20:11
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Arra nem gondoltak ,hogy esetleg az ideggyógyász át is túl van terhelve súlyos betegekkel.Es egyetlen neurologus látja el éjjel nappal egy pár alkalmazottal?

 • User
  Dátum: 2020. május 28., 9:18
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Atszervezes elott azokat az alkalmazottakat kellene 2500 lejes bonuszba reszesiteni akik kimaradtak a nevsorbol es semmit nem kaptak, pl, veseosztaly? Kozvetlen kapcsolatba voltak fertozott betegekkel de nekik nem jar mondvan, hogy a voroskereszten keresztul lettek alkalmazva , oket messzirol kikeruli a fertozes mint ahogy a 2500 lej is ? Azert kellett beoltozve uljenek mint az ufok egesz nap.Ilyen megkulomboztetes nem emberhez melto magatartas. De majd ha tudomast vesz rola az egeszsegugyi miniszter is lehet fogjak kapkodni a fejuket jobbra balra. Aki kozvetlen kapcsolatba van fertozott beteggel az mind kap ezt ott a korhaz kapujaba mondta a miniszter Nyugodtan utanna lehet nezni ki dolgozott es mikor, fertozott beteg volt-e akiket elkellett lassanak es igy tovabb…..