Hirdetés
Hirdetés

Székelyföldi terrorvád

Székelyföldi terrorvád Kovászna megye

Ma tárgyalja a Brassói Bíróság illetékes testülete Szőcs Zoltán, terrorista cselekmény elkövetésének a szándékával vádolt kézdivásárhelyi fiatalember feltételes szabadlábra helyezési kérelmét. 

Szőcsöt 2018. július 4-én bizonyítékok hiányában, valamint az ügyviteli szabályok megszegése árán sújtotta 5 év letöltendő börtönbüntetéssel Románia Legfelsőbb Bírósága, állítólagos bűntársával, Beke István Attilával együtt. Még aznap végrehajtott letartóztatásuk óta előbb a csíkszeredai, majd a feketehalmi börtönbe kerültek, ahol azóta is sínylődnek.

Hirdetés
Hirdetés

A Brassói Törvényszék ugyanakkor elfogadta a Beke István Attila feltételes szabadlábra helyezési kérelmét elutasító döntés megfellebbezését, és a felülvizsgálását június 4-ére tűzték napirendre. Amint arról lapunkban már beszámoltunk, ennek alapfokú elbírálására május 11-én került sor a Brassói Bíróságon, az ítéletet pedig május 14-én hirdették ki. A részletes indoklását azonban még mindig nem hozták nyilvánosságra. A bíróság honlapján csupán annyi olvasható ezzel kapcsolatban, hogy az illetékes testület a kérelmet megalapozatlannak találta, és újra benyújtásának időpontjaként 2020. június 23-át jelölte meg. A fejleményekre visszatérünk.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. május 28., 22:23
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Sajnos hogy nem mutatjuk meg hogy székelyek vagyunk én személy szerint nagyot csalódtam a honfitarsaimban mert ha akkor össze fogtunk volna szabadon engedték volna őket csak annyi kellett volna hogy minden város és falu lakossa kiált volna értük tiltakoztak volna addig amíg el nem engedik őket nem szeretek névtelen lenni Molnár József