A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Autós üldözés Kovászna és Zágon között

Autós üldözés Kovászna és Zágon között Kovászna megye

Minősített lopásért és jogosítvány nélküli vezetésért nyomoznak egy zágoni fiatal ellen a kovásznai rendőrök. Az elkövetőt csak egy autós üldözés után tudták elfogni.

Hétfőn jelentette a rendőrségen egy kovásznai lakos, hogy szombatról vasárnapra, illetve vasárnapról hétfőre virradó éjjel ismeretlen tettesek elloptak az autójából egy CD lejátszót, három alufelnit és gumiabroncsot, egy csavarhúzókészletet és más tárgyakat. A jármű a Papolc és Kommandó közötti erdei úton állomásozott műszaki hiba miatt.

Következő éjjel a rendőrök a környéken járőrözve rajtakapták az elkövetőt, amint újabb tárgyakat próbált ellopni a járműből. A férfi nem engedelmeskedett a rendőri felszólításoknak és megpróbált egy másik autóval elmenekülni a helyszínről.

A rendőrök a menekülő férfi nyomába eredtek és hamarosan sikerült megállítaniuk. Az elkövetőt azonosították egy 22 éves, zágoni lakhelyű fiatal személyében. Járműve átvizsgálása közben, annak csomagtartójában több, a feljelentő autójából ellopott tárgyat találtak. Ugyanakkor kiderült, hogy az elkövető semmilyen jármű-kategóriára nem rendelkezik jogosítvánnyal.

Most, a férfi ellen minősített lopás és jogosítvány nélküli vezetés vádjával nyomoznak a kovásznai rendőrség munkatársai – áll a Kovászna megyei rendőrség közleményében.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
Múzeumba került az STV stúdió-felszerelése

Múzeumba került az STV stúdió-felszerelése

Volt egyszer Szentgyörgyön egy helyi tévéadás, amelyet 1995-től 2005-ig Szalló László működtetett Selectronik TV (STV) név alatt, és amelyre most nemcsak az egykori stábtagok emlékeznek szívesen, hanem azok is, akik látták műsoraikat. Csáky Ernő mérnöktanár kezdeményezésére a valamikori stúdió péntektől része a Puskás Tivadar Szakközépiskolában berendezett, általa alapított Távközlési Kismúzeumnak, és didaktikai célokat szolgál majd. Az avatón a hajdani munkatársak jó része jelen volt.

Dán nordmannfenyők Szentkatolnáról

Dán nordmannfenyők Szentkatolnáról

A karácsony közeledtével egyre többen kezdenek azon gondolkodni, honnan szerzik be a karácsonyfát. A székelyföldi erdők iránt fokozottabb érzékenységet tanúsítók előszeretettel fordulnak olyanokhoz, akik külföldről importálják az ünnep eme jelképét. Ez utóbbiak közé tartozik a szenkatolnai Bakk Zoltán is, aki kilenc év dániai munka után döntött úgy, hogy a székelyekkel megkedvelteti a nordmannfenyőt.