Felhívás!

Átlátható a házi kassza

Tegnap közvitára bocsátotta a sepsiszentgyörgyi önkormányzat az idei költségvetést, mely Antal Árpád polgármester szerint „a pesszimista és realista változat között” egyensúlyoz. A tervezetet előreláthatóan január 31-én rendes tanácsülésen fogadják el. Az elöljáró heti sajtótájékoztatón közölte ezt a „nagyon jó hírt”.

– Még soha nem fogadtunk el januárban költségvetést, mert a kormány sem fogadta el azt még soha decemberben. Ha sikerül az uniós szerződéseket is január-februárban aláírni, és elindulnak a közbeszerzések, a rendszerváltás óta eddigi legnagyobb költségvetéssel fogunk rendelkezni – mondta Antal. A tervek szerint ezekkel az összegekkel számolva – amit a júniusi költségvetés-kiegészítéskor általában még növelnek, mert a város bevételei nagyobbak szoktak lenni az év elején tervezettnél – minden területen nagyot lehet előrelépni: a kultúrától az infrastruktúráig, a szociális rendszertől a szabadidős tevékenységekig, a közvilágítástól a sportig, a várostakarítástól a bölcsődéig, mindennek jut fejlesztésre.

Kiemelt támogatást kap az oktatási rendszer, saját költségvetésből a legtöbb beruházást itt tervezik. A polgármester hangsúlyozta: a kiegyensúlyozottságra törekedtek a város jövője, státusza szempontjából meghatározó nagy pályázati munkálatok és a helyi polgárok közérzetét meghatározó fontos, apró dolgok között, „hiszen hiába van egyetem Szentgyörgyön, ha a lépcsőházból kilépve szemétbe botlik valaki.”
A költségvetés-tervezet az önkormányzat honlapján tanulmányozható (sepsiszentgyorgyinfo.ro), a lakosok nevük, címük, telefonszámuk feltüntetésével az ügyfélszolgálati irodában írásban tehetik le javaslataikat, észrevételeiket, de beküldhetik a tunde.balint@sepsi.ro e-mail-címre is. <

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.