Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Átadták az iskolatáskákat

Átadták az iskolatáskákat Kovászna megye

A Kovászna Megyei Tanfelügyelőség igazgatói értekezletén adták át a megyei önkormányzat Iskolatáska Programja révén biztosított ajándék hátizsákokat a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium konferenciatermében, augusztus 31-én.

Hirdetés
Hirdetés

„Az iskolák fenntartói a helyi önkormányzatok. Olyan az iskola, ahogyan az önkormányzat viszonyul az oktatáshoz. A megyei tanács nem iskolafenntartó, viszont olyan programjai vannak, amelyekkel a tanintézményeket, illetve a megyei oktatást támogatja. Egyik ilyen fontos projekt az Iskolatáska program is” – ezekkel a gondolatokkal köszönte meg Kiss Imre Kovászna megyei főtanfelügyelő a megyei pedagógusok nevében Kovászna Megye Tanácsának gondoskodását, mely révén minden gyermek egyenlő eséllyel indulhat neki az új tanévnek.

„Fontos a család – valljuk ezt a magánéletben és intézményesített szinten is, hiszen a megyei önkormányzatnak több mint tíz olyan programja van, amelyek a családokat, a vidéki közösségeket, és ifjúságot támogatják. Ilyen az iskolák és óvodák felújítása, játszóterek építése, vidéki könyvtárak, kultúrotthonok, sportközpontok rehabilitációja és felszerelése. Egyik legkedvesebb az After-school program, ahol több mint hatszáz gyerek vesz részt délutáni oktatásban, és ebbe a sorba tartozik az Iskolatáska program is. A tíz éve működő projekt révén Kovászna megyében ez idáig több mint 21.000 előkészítős kisdiáknak ajándékoztuk tanfelszereléssel ellátott iskolatáskát.”— emelte ki Tamás Sándor megyetanácselnök. A találkozón arra is rávilágított, hogy a megyei tantárgyversenyek és sportvetélkedők díjazottjait és a felkészítő tanárokat pénzjutalomban részesítik. Kovászna Megye Tanácsa idén 100 ezer lejt különített el erre a célra.

A 2022–2023-as tanévben 2148 előkészítős diák kap névcédulával, szendvicses dobozzal és kulaccsal ellátott iskolatáskát. Ebben az évben 160 ezer lejt különítetett el a megyei tanácsa erre a célra. Egy csomag értéke 74 lej.

(Kovászna Megye Tanácsának sajtóirodája)

Fotó: Ráduly István Facebook-oldala

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. szeptember 1., 6:07
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Fontos a család. A kórházra is kellene figyeljen T.S. Robi most már halottkémmel vezeti a leprazóriummá süllyedt intézményt.Októbertől is csak támogassa őt .További temetőbővítés következik. Szép családpolitika.