Felhívás!

Aszfaltrajzok a kicsi Mikes/Mikó udvarán

Színes aszfaltrajzokkal gazdagodott a kicsi Mikó/Mikes udvara a Diákok Éve keretében Vetró Barnabás vizuális művész koordinálásával, illetve a Mikes Kelemen Elméleti Líceum Diáktanácsában tevékenykedő fiatalok közreműködésével.

A művésszel közösen Bokor Dávid, Borbély Etele, Dali Mátyás, Daragics Ágnes, Gergely Dorottya, Krizbai Attila, Iordache Eszter, Sánta Máté és Tavaszi Tamara színes ugróiskolákat, fejlesztő játékokat festett az elemi osztályos tanulók udvarára.

A kezdeményezés azért is különleges, mert idősebb diákok mutattak példát azáltal, hogy kisebb diáktársaiknak örömet szereztek. Kicsengetés után a gyerekek azonnal birtokukba vették az ugróiskolákat és sorba álltak, hogy mindenikük kipróbálhassa a játékos fejlesztőelemeket.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata a 2019-es és 2020-as évet a Diákok Évének nyilvánította, az eseménysorozat a 15. Háromszéki Diáknapokkal kezdődött, majd Ütős Nyár koncertsorozat, RocketCamp önkéntes nyári diáktábor; az Őszi Vásár idején összehívott táncházas mulatság; a Re+Concept elnevezésű újrahasznosító designtáska-workshop; a Plugor Sándor Művészeti Líceum falára felfújt fiatalos óriásfestmény; a Silent Poetry elnevezésű verses-zenés esemény, valamint az Európai Mobilitás Hét keretében zajló, testmozgást promováló akciósorozat is felejthetetlen élményeket nyújtott a diákoknak.

A Diákok Éve jövőre is folytatódik, érdemes figyelemmel követni az eseményeket, mert sok izgalmas programra számíthatnak még a helyi fiatalok. Ugyanakkor minden diákot arra bátorítunk, hogy ötleteikkel, kezdeményezéseikkel forduljanak bizalommal Sepsiszentgyörgy Önkormányzatához, amely segítséget nyújt a megvalósításban.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.