Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Aszfaltoznak a Csíki utcában

Aszfaltoznak a Csíki utcában Kovászna megye

Végre fellélegezhetnek azok a megyeszékhelyi gépjárművezetők, akik akár naponta többször is kénytelenek áthaladni a város egyik legforgalmasabb és a különböző vezetékcserék miatt igencsak rossz állapotba került útszakaszán, ugyanis az önkormányzat úgy döntött, hogy ideiglenes jelleggel leaszfaltoztatja annak két sávját.

Hirdetés
Hirdetés

Az átmeneti megoldás a közlekedési viszonyok javításán kívül azért is szükséges, mert az előttünk álló téli szezonban nem lehet elkezdeni a teljes úttest végleges aszfaltozását. Az ideiglenes burkolat öntése javában zajlik, hamarosan a sárga színű jelzéseket is felfestik rá.

A Csíki utca teljes korszerűsítése tavaly júliusban a gázvezetékek cseréjével kezdődött, majd az ivóvíz- és a szennyvízhálózat felújításával folytatódott, amit a villanyvezetékek föld alá helyezése követett. A tervek szerint jövő tavasszal eltávolítják a régi villanyoszlopokat, felújítják a járdákat, kialakítják a biciklisávot, és véglegesen leaszfaltozzák az úttestet. Az említett útszakasz azon öt utcának az egyike, melyek teljes korszerűsítésére a városi mobilitási terv részeként kerül sor, és amelyek esetében a munkálatokat európai uniós forrásokból finanszírozzák.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük