Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

A földdel teszik egyenlővé

A földdel teszik egyenlővé Kovászna megye

A sepsiszentgyörgyi városi tanács legutóbbi ülésén döntöttek arról, hogy az önkormányzat saját költségvetéséből finanszírozzák a Jókai utcában, a tyúkfarmon levő épületek lebontását.

Hirdetés
Hirdetés

Több mint 26 betonból készült, leromlott istállóról és egyéb épületről (pl. ülepítőgödrökről) van szó, amelyeket már nem érdemes feljavítani – részletezte az ülésen a határozatot előterjesztő Tóth-Birtan Csaba alpolgármester. Ezek egy részét még használják a jelenlegi bérlők, főleg autójavító cégek, illetve ócskavas-begyűjtő is működik a telepen.

A bontáshoz hozzátartozik az összes betonút-maradvány felszedése, az épületek alapjainak eltávolítása, a gödrök betömése, a törmelék elhordása, és a terület elsimítása. Az ehhez szükséges technikai dokumentáció összeállítására négy hónapot, a kivitelezésre 15 hónapot ír elő a megvalósíthatósági tanulmány.

A városvezetés már korábban közölte azt is, hogy arra a területre egy új lakónegyedet szánnak, ahol fiataloknak épülnének lakások sor- és legfeljebb négyemeletes tömbházakban, azonban zöldövezet, bölcsőde, iskola, szabadidős létesítmények, és egy szolgáltatásokat biztosító központ is helyet kapna az új városrészben, ahol az előzetes számítások szerint mintegy 8000 embernek biztosíthatnának lakhelyet. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások