Felhívás!

Arisztokrata gyakorlat

Arisztokrata gyakorlat Kovászna megye

Rekordszámú, több mint 300 résztvevője okán is rendkívülinek bizonyult a 25., jubileumi Széchenyi-bál, melyre vasárnap délutánra voltak hivatalosak Háromszék legifjabb és majdnem olyan fiatal „nemes kisasszonyai, asszonyai és nemes urai”. A zabolai Mikes-kastélyban úgy állt a bál, hogy senkinek nem jutott ideje unatkozni a szervezőknek, a Mikes Kelemen Líceum diáktanácsának (és a támogatóknak) köszönhetően.

Nemcsak rekordszámú résztvevője okán volt rendkívüli az esemény, amelynek 25., jubileumi kiadása egybeesett a Mikes fennállásának 145. évfordulójával, hanem azért is, mert nagyon sokan jelen voltak azok közül, akik annak idején, 1994-ben és a kezdeti években, sokkal szerényebb körülmények között szervezték: maga az ötletgazda tanárnő, Daragics Éva, sok volt diáktanácsos, így egy nagy találkozás színhelyéül is szolgált a bál – mondta lapunknak Már István igazgató.

Idén Szebeni Zsuzsa, a sepsiszentgyörgyi Balassi-fiókintézet vezetője volt a bál fővédnöke, aki egy erre az alkalomra tervezett díszmagyar ruhát viselt. Elismeréssel jegyezte meg, szép volt a diákok nyitótánca, a bálon az ízléses, hivalkodás nélküli elegancia dominált, és a szervezők dicséretére szól a műsoros bál különböző jellegű számai közötti jó arány, mint ahogy az eseményt megelőző hírverés is profi módon történt, de nem tolakodóan.

A sok előadás, báltörténeti kiállítás és tánc után természetesen megválasztották a bálkirálynőt is, Szász Timea fejére az első Széchenyi-bál királynője, Prezsmer Boglárka tette fel a koronát. A bálbán címet Száraz Levente párbaj által szerezte meg magának. A XIX. század főúri szalonjainak táncaihoz a frissen alakult szentgyörgyi Pizzicato női kvartett szolgáltatta a zenét. A jól sikerült bál végére tűzijátékkal tették ki a pontot.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.