Hirdetés
Hirdetés

Áram alatt a Tanulók Háza-hálózat

Egy hét kimaradás után ismét van fűtés a Tanulók Házának baróti székházában, így hétfőtől újraindultak a délutáni foglalkozások. Mivel az oktatási minisztérium alárendeltségébe tartozó intézmény anyagi gondjai csak átmenetileg rendeződtek, így a történtek bármikor megismétlődhetnek a megyei hálózat részeként működtetett hat épület bármelyikében.

Az eset kapcsán Kerekes Jenő, a sepsiszentgyörgyi Tanulók Palotájának igazgatója lapunknak elmondta, sikerült teljes mértékben törleszteni az intézmény tízezer lejes villanyszámláját, így a napokban az áramszolgáltató visszakapcsolta a baróti székház háromfázisú áramforrását, amely nélkül nem megoldható az épület fűtése. December 5-én éppen a melegítéshez használt elektromos áram hiánya miatt kellett felfüggeszteni a délutáni foglalkozásokat és hazaküldeni 350 tanítványt, hiszen a még ellátás alatt maradt világítást biztosító rendszerre csatlakoztatott rezsókkal nem lehetett kimelegíteni a termeket.

Az igazgató hozzátette, jelenleg a Tanulók Háza-hálózat minden épületében van fűtés és áram, de mivel más szolgáltatók felé is vannak tartozásaik, az Erdővidéken történtek bármikor máshol is megismétlődhetnek. A jelenlegi energiaárak mellett az évi költségvetés nem bizonyult elegendőnek, a pénz elfogyott. Most abban reménykedik, hogy még a karácsonyi ünnepek előtt költségvetés-kiegészítésként megkapják a kért 40 ezer lejt, amely elegendő lenne a decemberi számlák fedezésére.

Mint ismeretes az iskolák-óvodák fenntartási költségeit az önkormányzatok biztosítják, de több olyan intézmény is van az oktatási rendszerben, melyek rezsiköltségeit közvetlenül a minisztérium finanszírozza. Ez utóbbiak közé tartozik a tanfelügyelőség, a tanítók háza, a tanulók háza és az iskolás sportklubok. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük