Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Álarcos férfiak raboltak ki egy játéktermet Sepsiszentgyörgyön

Álarcos férfiak raboltak ki egy játéktermet Sepsiszentgyörgyön Kovászna megye

Minősített rablás és lopás vádjával folyik nyomozás két 23 és 34 éves férfi ellen, akik a gyanú szerint szombatról vasárnapra virradó éjszaka betörtek egy sepsiszentgyörgyi játékterembe és elvittek mintegy 5000 lejt. Ugyanazon az éjszakán egy autót is elloptak, a sofőrnek pedig nem volt jogosítványa semmilyen járműkategóriára – közölte a Kovászna megyei rendőr-főkapitányság.

Vasárnap hajnali 5 óra körül értesítették a megyei rendőrség munkatársait, hogy ismeretlen személyek behatoltak egy sepsiszentgyörgyi játékterembe, ahonnan pénzt vittek el.

A helyszínre kiérkező rendőrök és csendőrök megállapították, hogy két símaszkot és kesztyűt viselő személy bement a bárba, megütöttek egy ott tartózkodó férfit, majd megfenyegették a pénztárost és a kasszában található pénz átadására szólították fel.

Átfogó nyomozati tevékenységet követően a rendőrök azonosították a bűncselekmény gyanúsítottjait egy 23, illetve egy 34 éves férfi személyében.

A vizsgálatok során kiderült, hogy szombatról vasárnapra virradó éjszaka a két férfi betört egy sepsiszentgyörgyi cég udvarára, ahonnan elloptak egy személyautót. Ezt követően a lopott járművel a játékteremhez mentek, ahol megütöttek egy férfit, majd az alkalmazott megfenyegetése révén mintegy 5000 lejjel távoztak.

A két férfit délután fél 3 körül fogták el egy sepsiszentgyörgyi bevásárlóközpont parkolójában, ahonnan a rendőrség székhelyére vitték őket tovább vizsgálatok céljából. Később a gyanúsítottakat 24 órára őrizetbe vették és bíróság elé állítják őket a további jogi lépések meghozatala érdekében.

Az ellopott autót Sepsiszentgyörgy külterületén találták meg a rendőrök és visszaszolgáltatták jogos tulajdonosának.

Az ügyben minősített rablás és lopás vádjával folytatódik az eljárás a sepsiszentgyörgyi ügyészség felügyelete alatt.

A rendőrök továbbá megállapították, hogy a 23 éves férfi, aki a gyanú szerint az autót vezette, nem rendelkezik járművezetői engedéllyel semmilyen kategóriájú járműre. Ellene jogosítvány nélküli vezetés miatt is kivizsgálás folyik.

forrás: Kovászna megyei rendőr-főkapitányság

fotó: Pinti Attila

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük