Felhívás!

Aki keres, kap munkát

Aki keres, kap munkát Kovászna megye

Múlt hónap végén 4,30%-os volt a Kovászna megyére jellemző munkanélküliségi mutató, ami az előző hónaphoz képest némi csökkenést mutat (0,20%-kal). Május folyamán 319 személy került a hivatal nyilvántartásába állástalanként, és 486-on kerültek ki abból.

Háromszéken jelenleg 3667 a munkanélküliek összlétszáma, de csak 350-en részesülnek segélyben. 2853-an vidéken, 814-en a megye városaiban élnek. Legnépesebb a 25 aluliak korosztálya (1271), de a 25–29 évesek között is sok a foglalkozás nélküli (620). Legkevesebben az 55 év felettiek korcsoportjában vannak, mindössze 358-an. A hivatali statisztika szerint májusban 141 személy talált magának munkát: 55-ön a 45 év felettiek közül kerültek ki, ugyanannyian a 30 év alatti NEET-ek közül (munkában és képzésben nem résztvevő fiatalokat takar az angol betűszó), alkalmazásukban bizonyára közrejátszik az értük kapott támogatás is.

Városon 54 embernek sikerült munkát találni, vidéken pedig 87-nek. Kevés köztük a felsőfokú végzettségű (6), kétszer annyian vannak azok, akiket igen hiányos iskolázottsággal is alkalmaztak. A május folyamán alkalmazottak több mint fele a nehezen foglalkoztathatók közül került ki, 65 személy pedig a közepesen vagy könnyen alkalmazhatók kategóriájából.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. június 23., 13:25
    ÉRTÉKELÉS: 15

    Aki komolyabban beleássa magát a munkakeresés sötét gödrébe, hamar rájön, hogy ott is a Romániára annyira jellemző komolytalanság, nemondjam cigányság uralja a légkört, komolytalan, semmirevaló munkaadókkal, olyan elvárásokkal, mintha eddig egy másik bolygón éltünk-és képeztük volna magunkat, nem ebben a trehány országban. Ha fiatal lennék, gondolkodás nélkül szedném a sátorfámat innen, mert szerintem itt jövő nincs- csak átverés van. És egyre rosszabb lesz. Az iskolákban senki se tőrödik azzal, hogy komoly képzést nyújtsanak, az egyetemeken is lepusztult minden. A munkaerőpiac távolról sincs összhangban az oktatással, senki senkitől sem kérdi meg, milyen szakembereket képezzenek. A fiatalok, mint valami hajótöröttek kikötnek valahol, aztán Isten segítse őket. Perspektíva nulla, életszínvonal a minimálbér szintjén.