Felhívás!

Agrofest Kovásznán

Agrofest Kovásznán Kovászna megye

Szombaton és vasárnap Kovászna és Csomakőrös között, az egykori lőtéren, a Székelyföldi Gazdanapok társrendezvényeként zajlik az AgroFeszt – Háromszéki Gazdanapok.

A Kovászna Megyei Szarvasmarha-tenyésztők Egyesülete, a Kovászna Megyei Juhtenyésztők Egyesülete, az AgroSIC Közösségek Közötti Társulás, a Székelyföldi Gazdaszervezetek Egyesületének falugazdász hálózata, Kovászna Polgármesteri Hivatala, a helyi gazdaszervezetek, Kovászna Megye Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatósága, valamint a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség Kovászna megyei kirendeltsége mind-mind szervezője az eseménynek, mely tartalmas programot ígér az érdeklődőknek.

Szombaton 8.30-tól szakmai előadásokkal kezdenek a falugazdász sátorban, a témák a szarvasmarha-tenyésztést járják körbe, majd délelőtt főzőversenyre lehet benevezni, de szarvasmarhaszemlét és -bírálatot is tartanak, valamint a gépifejés-bemutató és a frissen fejt tej kóstolása is érdekesnek hangzik; és ekkor dől el, melyik jószág nyeri az idei Miss Tehén díjat. Délután Pinceband-, Centi Band- és Kali-koncertekkel zárják a napot.

Vasárnap 7.30-tól hagyományos juhászreggelire várnak mindenkit, ugyanakkor folytatódnak a szakmai előadások és a főzőverseny is. A délelőtti juhszemle és -bírálat után bemutatják a gépi juhfejést, majd lovasíjászok tartanak harci bemutatót.

A rendezvény alatt lesz lovagoltatás, különféle gyerekfoglalkozások, mezőgazdasági termények és hagyományos terméket vására, kis­állat- és fajbaromfi-kiállítás, állatsimogató, mezőgazdaságigép-kiállítás, lehet vásárolni tombolát, valamint a takarmánykészítő cégek is jelen lesznek bemutató-sátraikkal.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.