Felhívás!

Advent városaink főterein

Advent városaink főterein Kovászna megye

Idén is Kézdivásárhelyen gyújtják meg először a Gábor Áron téren felállított adventi koszorú első gyertyáját. A céhes város Ünnepváró névre keresztelt programsorozatának 8. kiadása szombaton 18 órakor kezdődik.

Szombaton a kantai Szentháromság templom kórusa, a Benedek Elek Óvoda, a 2-es számú Óvoda, a Petőfi Sándor Általános Iskola és a Református Kollégium ünnepi műsora tekinthető meg.

Sepsiszentgyörgyön idén tizedik alkalommal gyújtják meg a főtéri óriás adventi koszorú gyertyáját. A szervezők idén is forró teával és mézeskaláccsal várják mindazokat, akik részt szeretnének venni Sepsiszentgyörgy közös adventi ünnepén. Az ünnepi program vasárnap 19.30-tól kezdődik. A koszorút Márkus András plébános áldja meg, beszédet mond Antal Árpád András polgármester.

Kovásznán hagyományos módon a Városi Művelődési Ház előtti téren zajlik az ünnepség, az első gyertyát december 1-jén, vasárnap 17 órától gyújtják meg. Közreműködik a Boldog Apor Vilmos Gyermekvédelmi Központ Pro Schola Patronum Hungarorum gyermekkórusa Kolozsi István karnagy vezetésével, igét hirdet Szőcs Endre, a kovászna-belvárosi egyházközség segédlelkésze.

Baróton a város adventi koszorúján az első gyertyát a baróti Baptista Gyülekezet közreműködésével gyújtják meg vasárnap 19 órakor a Diákdombon.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.