Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Adakozzanak a kutyatámadás áldozatának

Adakozzanak a kutyatámadás áldozatának Kovászna megye

Szolidaritását fejezte ki a múlt kedden kutyák által megtámadott sepsiszentgyörgyi fiúval egy, a hátrányos helyzetű gyermekeket felkaroló brassói ifjúsági szervezet, a Kastély (Kastel Youth Hub) Egyesület.

Hirdetés
Hirdetés

Amint Facebook-posztjukban írják, a 10 éves Máthé Áron édesanyjával és 15 éves bátyjával egy áram és víz nélküli lakásban lakik az erdő alatt, távol a várostól, a 10 éves fiú az iskola és szerény hajlékuk közötti 5 kilométert kétszer is megteszi egy nap. Az egyesület közlése szerint Áron, akit egy brassói kórházban kezelnek, három műtéten van túl, de a veszély még nem múlt el, újabb beavatkozások várnak rá.

„Mindig azok mellett leszünk, akik nem törődvén az akadályokkal, a tanulást választják, hogy kilépjenek a körülményeik meghatározta keretek közül” – értékelték a szervezet képviselői a gyereknek a tanulás érdekében kifejtett erőfeszítéseit. Éppen ezért segélyakciót indítottak Áron érdekében, és adakozásra kérik fel az embereket. A következő, speciálisan a gyerek érdekében nyitott bankszámlákra (RO41RNCB0053158483610001) lehet utalni megadva az egyesület nevét (Asociatia Kastel) és adószámát (38668288). Az utalványra írják rá: Donatie Aron Mathe.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. február 23., 9:35
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Harci kutya tartását meg kellene jó keményen adózni, elkerítésének biztonságát előzetesen engedélyeztetni, hogy a ketrece megfelel, évente felülvizsgálattal.
  Hova kell telefonálni, ha valaki ebből űz sportot, hogy vérengző bestiáit kiereszti felügyelet nélkül az útra és nem mersz elsétálni?
  Kijönnének összeszedni, el kéne vegyék és jó kemény pénzbírságot adni.
  Nem történhetne akkor további hasonló tragédia.

 • User
  Dátum: 2022. február 23., 11:15
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Megússza, mert szegény család lévén pénzben kiegyeznek könnyen, nekik is így a könnyebb, így is volt elég bajuk nemhogy perelni kezdjenek.
  Eddig a gyűjtés csak a tehetős, jó kapcsolatokkal rendelkező anyagi kárt szenvedett, de nem rászoruló személyek javára volt népszerű, hogy ne kelljen a megtakarításukhoz hozzányúlniuk vagy a nagy életszínvonalukról alábbhagyni.
  Szegény fiú talán élete végéig nyomorék lesz, vagy nem tud majd olyan mindennapi mozdulatokat elvégezni, amelyek munkavégzéshez vagy a napi élet során szükségesek. Kívánom, hogy ezektől mentesülve épülhessen fel.
  Vajon szegényként fognak neki a rádióban is gyűjtést szervezni, hangot adni polgármester segítségével és annyian melléállni és annyival támogatni, mint akik nem létszükséglethez amennyi pénzt bezsebelhettek?