Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A Zrínyi Ilona-matematikaverseny megyei döntősei

A Zrínyi Ilona-matematikaverseny megyei döntősei Cseperedő

Két év kihagyás után szervezték meg Háromszéken a 34. Zrínyi Ilona-matematikaversenyt. A kettőről háromfordulósra bővült megmérettetés megyei szakaszán 502-en vettek részt, és 24-en jutottak tovább a Kárpát-medencei döntőre.

A vetélkedő megyei szakasza díjátadó ünnepségének idén is a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium adott otthont március 14-én, azaz a nemzetközi Pi-napon. Varga Csilla, a Mikes Kelemen Líceum matematikatanára, a verseny megyei szervezője felidézte, 1990-ben Kecskeméten, a Zrínyi Ilona nevét viselő általános iskolában szervezték meg először a tanintézmény névadójáról elnevezett matematikaversenyt, 1995-től határon túli iskolák is csatlakoztak, mára a Kárpát-medence egyik legnépszerűbb és a legnagyobb számú diákot megmozgató vetélkedőjévé nőtte ki magát.

Hirdetés
Hirdetés

Háromszéken 27 iskola képviseletében összesen 1002 diák vett részt a verseny iskolai fordulóján, közülük 502 tanuló jutott tovább a megyei szakaszra. A döntőben 24-en képviselik megyét: Albert Előd, Albert Kristóf, Bodor Kincső, Demjén Adorján, Hecser László Torda, Nagy Zsombor István, Pál- Nemes Zalán, Para Lőrinc, Varga Csenge másodikosok, Szép Márk Csanád (3. osztály), Roth Balázs (4. o.), Daragus Csanád (6. o.), Ercse Ferenc (7. o.), Szentes Ágnes (7. o.), Jánó Ákos (9. o.), Bereczki Balázs (10. o.) és Miklós Janka (11. o.) a Székely Mikó Kollégiumból, továbbá Kisgyörgy Anna (2. o.) és Balázs Marcell (8. o.) a sepsiszentgyörgyi Váradi József Általános Iskolából, Tibesz Tihamér (3. o.) a Mikes Kelemen Elméleti Líceumból, Varga Nándor (4. o.) a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Líceumból, Kovács Zelinda (5. o.) a torjai Kicsi Antal Általános Iskolából, Szabó Panna-Zsófia (7. o.) a kézdivásárhelyi Molnár Józsiás  Általános Iskolából és Orbán Pál (11. o.) a Nagy Mózes Elméleti Líceumból. Jutalomban részesültek a kimagasló eredményeket elérő diákokat felkészítő pedagógusok is.

A Kárpát-medencei döntő időpontja április 21. Mivel tervezett helyszínén, Kecskeméten előre nem látható akadályokba ütköztek, az országos szakasz lebonyolításához megyénként egy-egy iskolát kértek fel a szervezők. Kovászna megyében a verseny döntőjének a Székely Mikó Kollégium ad majd otthont, melyen a 24 meghívott diák méri össze tudását – tájékoztatott Varga Csilla.

Fotó: A verseny háromszéki döntősei

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások