Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

A törvény sem mindig segít

A törvény sem mindig segít Kovászna megye

A törvények alkalmazása és szigorú büntetések nélkül nem igazán remélhető, hogy a szemetelésről leszoknának az emberek. Ezen a téren eddig részeredményeket könyvelhet el a Kovászna Megyei Hulladékgazdálkodási Egyesület, amely ellátja az Olt partjára kihelyezett kamerák felügyeletét: már két esetben értek tetten (legutóbb a napokban) és azonosítottak be általuk szemetelőket, akiknek felelősségre vonását a helyi rendőrségre bízták.

Hirdetés
Hirdetés

Ambrus József, az ADI-SIMD hulladékgazdálkodási egyesület elnöke elmondta, a kameráknak köszönhetően az eddig nagyon szemetes helyeken, a Kilyén és Szotyor közötti Olt-szakaszon már nincsen gondjuk, Szentgyörgyön viszont, a Debren-patak torkolatánál visszatérő módon szemetelnek, és igaz, hogy nem nagy a mennyiség, ami ott feltűnik, többnyire egy-egy piknikezés után, de szétszórva a kevés is elrettentő látványt nyújt. Erről a kritikus pontról származnak azok a kamerafelvételek, amiket a helyi rendőrségnek átadtak.

Igaz, hogy járulékos haszonként néha fatolvajokat is tetten érnek, a tulajdonképpeni célt azonban elég nehézkes betölteni, vonható le a következtetés az igazgató által elmondottakból. Egyes kamerákat, amelyeket már kikerülnek a rossz szándékú emberek (pl. a fotos–martonosit) áthelyeznének veszélyeztettebb helyekre, mint például a Hatodra vezető útra, Előpatakra, de a törvény szerint ilyenkor kötelesek kitenni a táblát is, hogy „kamerával megfigyelt terület”, ez pedig csökkenti a hatékonyságot. Az útkereszteződések pásztázása sem jár a kívánt haszonnal, ha zárt raktérben fuvarozzák a szemetet a kamera hatókörén kívülre. – De megyünk előre, jövőre újabb kamerákat is kihelyezünk – summázott az igazgató.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.