Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Eszmecserét tartottak

Eszmecserét tartottak Kovászna megye

Fejér László Ödön szenátor és Könczei Csaba képviselő meghívására tegnap Háromszékre érkezett a szenátus mezőgazdasági, élelmezési és vidékfejlesztési szakbizottsága. A jelenlévők többek között megtekintették a kézdivásárhelyi tejgyárat, a burgonyakísérleti állomást, egy zabolai farmot, majd a felmerülő problémákat is megvitatták.

Hirdetés
Hirdetés

A bizottságot Scarlat George szenátor vezeti (PNL), rajta kívül Maties Călin Gheorghe (PSD), Bică Iulian (PNL), Cioromelea Valentin (AUR), Cernic Sebastian (USR), Zob Robert Alexandru (USR), Oros Adrian (PNL) és házi-gazdaként Fejér László Ödön (RMDSZ) vett részt a találkozón, őket elkísérték az esemény szervezőiként Könczei Csaba és Gál Károly képviselők.

Elsőként az októberben beinduló tejfeldolgozó üzemet mutatták be a vendégeknek, akik elismerően nyilatkoztak a négymillió eurós beruházás láttán. Több kérdés felmerült, úgymint elégséges-e az állatszám és a tejmennyiség a megyében, lesz-e megfelelő piac. Elhangzott, minden adott ahhoz, hogy a vállalkozás sikeres legyen. A gyár egyébként azért nem indult be, mert még mindig nem érkezett meg minden gép. A részletekről a holnapi Kézdivásárhelyi Körképünkben számolunk be.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások