Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Röviden

Kitüntetik Jánót

Ma 17 órától Csíkszeredában, a Lázár-ház eskütermében Tóth László főkonzul átadja az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk alkalmából Novák Katalin köztársasági elnök által adományozott állami kitüntetéseket. Kovászna megyéből Jánó Mihály muzeológus, művészettörténész, a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum képtárának volt vezetője, Kovászna megye volt művelődési főtanácsosa Magyar Arany Érdemkeresztet vehet át.

Nyolcan a finisben

Múlt héten lezajlott az igazgatói versenyvizsga második, azaz írásbeli szakasza. Miután 5-en nem kapták meg az elvárt 7-es vagy afölötti je-gyet, a következő szakaszra már csak nyolcan jutottak tovább, illetve egy személy óvásának az elbírálása még folyamatban van. A két éven belül harmadszorra kiírt versenyvizsgán még mindig 37 vezetői tisztségre, pontosabban 20 igazgatói és 17 aligazgatói helyre kerestek jelentkezőt, az érintett tanintézményeket jelenleg megbízással vezetik az igazgatók. Ott, ahol nincs jelentkező az állásra, vagy a pályázónak nem sikerült a vizsgája, e tanév végéig szintén főtanfelügyelői megbízással töltik majd be e helyeket a pedagógusok. A versenyvizsga utolsó szakaszára, melyben a jelölt vezetői elképzeléseit mérlegelik majd egy interjú keretében, szeptember 22–29. között kerül sor, a sikeresen vizsgázókat októberben nevezik ki az általuk megpályázott tisztségbe, de vezetői mandátumuk csak 2023 áprilisában lesz hivatalos.

Mákvirág díj

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége idén is pályázatot hirdet Mákvirág díj elnyerésére. A pályázaton azok a romániai magyar közoktatásban tanuló 9–12. osztályosok vehetnek részt, akik a 2021–2022-es tanévben kiemelkedő tanulmányi eredményeket értek el, tantárgyversenyek, kulturális és sportrendezvények díjazottjai, példás magatartású tanulók. A pályázat elbírálásának döntő szempontja a minimum 9,20 tanulmányi átlag, 10-es magaviseleti jegy, hazai és nemzetközi tantárgyversenyeken elért eredmények, országos és megyei, sport-, kulturális és tudományos diákköri rendezvényeken elért eredmények. A díjra online lehet pályázni. A pályázatok benyújtási határideje szeptember 26.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.