Felhívás!

A szemét ellen, a tiszta környezetért

A szemét ellen, a tiszta környezetért Kovászna megye

Sepsiszentkirályban egyesek a rendezett faluképet áhítják, mások az italok palackjától azonnal megszabadulni akarnak. Míg egész évben az utóbbiak fölényeskednek a „csatamezőn” – jó szándékú helybeliek minden tavasszal elsöprő rohamban tisztítják meg a falut. A nagy ütközet ideje idén szombatra esik. 

Az akció ötletgazdája Pál Csaba helyi lakos (akit mindenki Pinkynek ismer). Az évek során 10-50 fős csapattal, a helyiek mellett alkalmanként innen elszármazott és a faluhoz nem kötődő, de szívesen társuló természetbarátokkal tavasszal rendszeresen kitakarították a falut, a patakmedret, az illegális lerakóhelyekről is elhordták a szemetet.

Ez fog történni az idén is, a falu körül lerakott, többnyire lomtalanításból származó hulladékot szeretnék elhordani, a patakot, az útmentét megtisztítani, a kertek fölött is razziáznak, illetve ahogy a múlt évben is, a református templomkertben levő játszóteret is megszépítenék. Mindezt a most hatályban levő rendeletek előírásait figyelemben tartva, egymás egészségére vigyázva teszik szombat reggel 9 órától kezdődően. A találka helye „a bolt” előtt van, máshonnan érkezők a „menetlevelükön” az önkéntes tevékenységet pipálják ki.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. május 21., 9:42
    ÉRTÉKELÉS: 5

    Gyüjthetik a szemetet orvérzésig, mert mindig kerülnek olyanok akik nem törödnek a természet megvédésével. Anno Daczó Istvánék is többször ki takaritották a Kászon völgyét a Gábor Áron iskola diákjai segitségével és pár nap múlva úgy nézett ki minden, mint ha semmit sem csináltak volna